У ДРУГОВЦУ ОТВОРЕН НОВИ ВРТИЋ

Данас је у Друговцу отворен вртић у оквиру Предшколске установе ,,Наша радост”. Захваљујући овом објекту, Друговац ће сада имати савремено обданиште за своје најмлађе становнике. Пројекат вредности преко 500.000 америчких долара спроведен је уз финансијску подршку Програма хуманитарне помоћи Европске команде Војске Сједињених Америчких Држава. Од 2005. године до данас, Амбасада САД је кроз Програм хуманитарне помоћи Европске команде Војске Сједињених Америчких Држава уложила више од 15 милиона америчких долара у Србији и тиме допринела унапређењу живота локалних заједница.

Отварању новог вртића у Друговцу присуствовао је градоначелник Смедерева Јован Беч са члановима Градског већа, као и Амбасадор САД – а Кристофер Хил са супругом. –Данас смо се окупили на овом месту са циљем да обележимо завршетак радова на изградњи вртића у Друговцу чиме ћемо успети да проширимо капацитете установе ,,Наша радост” за три васпитне групе и омогућити квалитетан васпитно-образовни рад у простору који је саграђен по највишим стандардима. На овај начин решавамо проблем који се односи на чињеницу да су до сада само деца предшколског узраста имала могућност коришћења услуга вртића у школској просторији. Изградњом овог вртића моћи ће да се уписују и деца узраста до три године, тако да ће родитељи који се баве пољопривредном производњом сада бити у повољнијем положају јер ће деци бити омогућен квалитетнији боравак у овој установи – рекао је градоначелник Беч у свом обраћању.

Такође, Беч се посебно захвалио амбасадору Хилу на овом значајном пројекту изградње вртића за наш град. Подсетио је присутне да ће град у складу са мерама популационе политике председника Александра Вучића наставити да улаже у вртиће и школе, али и радити на доношењу додатних мера на побољшању популационе политике у Смедереву.

Присутнима се обратила и чланица Градског већа задужена за ресор културе Маја Ћирковић, која је нагласила значај овог објекта за Друговац. –Заједничким залагањем, деца из сеоске средине, имаће услове за боравак достојне сваког детета, а родитељи који се баве пољопривредним радом имаће повољнији положај, јер ће деци бити омогућен боравак у нашој установи – нагладила је Ћирковић.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава Кристофер Хил, је такође истакао значај изградње вртића у Друговцу за град Смедерево, али и за сеоску средину. Такође, говорио је и о важности боравка деце у вртићу од њиховог најранијег детињства. Током свог обраћања присутнима нагласио је задовољство чињеницом да је Амбасада САД спровела овако значајан пројекат, којим је омогућено да буде решен и проблем града Смедерева услед постојања  листи чекања за смештај најмлађих суграђана.

Свечаност су уприличила и деца која су све време била са супругом амбасадора и својим васпитачима, као и

родитељима.

Poslednje vesti