У Смедереву је данас боравио амбасадор Јапана у Србији, господин Акира Имамура

Након обиласка компаније „Мајекава СРБ“ и разговора са пословодством ове фирме, за угледног госта, пријем у Плавој сали града Смедерева организовали су градоначелница Јасмина Војиновић и председник Скупштине града, Милан Перић. У пратњи амбасадора Акира Имамура, били су још Цујоши Хатанда, генерални директор д.о.о. „Мајекава СРБ“, Шотаро Танака, инжењер техничке подршке и директор фабрике у Смедереву, Жикица Андрејевић.

Захваљујући се на посети, градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић  је истакла да град има веома коректну сарадњу са овом познатом јапанском компанијом која од 2019. године послује у индустријској зони.

Тренутно је у  њој запослено 118 радника из Смедерева, а према речима генералног директора  фабрике, господина Цујоши Хатанда у плану је проширење  производних капацитета, јер „Мајекава СРБ“ већ 6 година успешно послује у  Смедереву. Индикатор успешности за њу је везан и за чињеницу проширења инвестиционог плана и кроз гринфилд инвестицију.

Осим почетног инвестирања кроз куповину  земљишта реализована је куповина још једне парцеле у индустријском парку слободне зоне и завршена изградња друге производне хале.

„ Мајекава груп“ је основана далеке 1924. године и ове године ће обележити стогодишњицу свог постојања, речено је између осталог на пријему.

Са гостима се разговарало и о пројектима које спроводи амбасада Јапана у Србији и успостављању јаче сарадње града  са амбасадом и компанијом „Мајекава СРБ“.

 Амбасадор Акира Имамура је подсетио да је амбасада Јапана  раније  обезбедила донацију за Текстилно – технолошку и пољопривредну школу „ Деспот Ђурађ“ за куповину трактора и опреме за обраду текстила.

Новом руководству града, честитао је избор на  функције и пожелео  успех у раду.

Poslednje vesti