ЧЕН БО У ОПРОШТАЈНОЈ ПОСЕТИ СМЕДЕРЕВУ

Смедерево је посетила одлазећа амбасадорка Кине у Србији Чен Бо, која је са представницима компаније ХБИС Сербиа и директором Сонг Сихаи била гост у Градској управи. Угостио их је градоначелник Смедерева Јован Беч, заменик председнице Скупштине града Смедерева Бранче Стојановић и чланица Градског већа ресорно задужена за културу, туризам и информисање Маја Ћирковић.

Градоначелник Смедерева Јован Беч, тим поводом је нагласио да је пријатељство Србије и Кине челично, да су наше две земље добри пријатељи и партнери, који уз међусобно поштовање и поверење, континуирано развијају сарадњу. Кина је показала да је пријатељ Србији и у најтежим тренуцима и очекује се да ће тако бити и у будућности. Такође, нагласио је да му је велика част била да сарађује са амбасадорком Чен Бо која је велики пријатељ Србије и Смедерева.

Амбасадорка је нагласила да је током свог мандата видела колико је Железара у Смедереву напредовала, и да је разлог томе велика подршка града Смедерева са руководством и грађанима. Такође, је нагласила да је имала велику жељу да на крају свог мандата посети Смедерево у ком се увек осећала, као и у Србији, као у својој кући.

Након свечаног дела дочека испред Градске управе Смедерева, градоначелник је са амбасадорком, руководством града и представницима Компаније ХБИС Сербиа посетио Вилу Обреновић, где су имали прилике да обиђу просторије овог историјски значајног амбијента за град и Србију.

Poslednje vesti