ЈП „Смедеревска тврђава“ на 45.Међународном сајму туризма у Београду

Овогодишњи сајам туризма у Београду одржан је од 22. до 25. фебруара под слоганом „Авантура почиње овде!“

ЈП “Смедеревска тврђава” представило је богату и разноврсну туристичку понуду града Смедерева на заједничком штанду дестинације Доње Подунавље у Хали 4 Београдског сајма. Обједињеним наступом организаторима путовања представљена је понуда региона али су и сви посетиоци инспирисани да посете и лакше испланирају обилазак овог дела Србије.

Љубитеље путовања највише је интересовала понуда обиласка културно-историјских знаменитости Подунавља, активни одмор у природи, крстарења и догађаји.

Смедеревска тврђава, као једна од најлепших и најимпресивнијих тврђава, из године у годину привлачи све већи број посетилаца. Њен значај као културно-историјског споменика али и као туристичке атракције, континуирано се промовише читавим низом активности.

У сарадњи са Центром за културу Смедерево, ЈП “Смедеревска тврђава” представило је и бројне фестивале који чине врло значајан сегмент туристичке понуде града Смедерева.

Поред бројних пословних сусрета и договора, на сајму су направљени и прелиминарни договори за поновно организовање релија олдтајмера у Смедереву.

Велико интересовање међу посетиоцима сајма туризма изазвала је и наградна игра организована на штанду Доњег Подунавља. Подељени су бројни вредни поклони попут улазница за туристичке атракције региона, сувенири, вина, монографије, ваучери за смештај и крстарење.

У протеклом периоду у оквиру пројекта ”ЕУ за културно наслеђе и туризам” активно је рађено на развоју и промоцији ове заиста високо квалитетне дестинације, кроз бројне едукације актера у туризму, јачање капацитета, припрему и израду промотивног материјала са обједињеном понудом Доњег Подунавља, као што су брошуре и мапе, те покретање интернет странице www.inspiracijadunav.rs а све у циљу веће видљивости читаве дестинације на тржишту.

У оквиру пројекта израђен је и Стратегијски маркетинг план дестинације Доње Подунавље / Источна Србија 2023-2028 који је на овогодишњем сајму представио професор Економског факултета у Београду Бојан Зечевић. Овај веома значајан плански документ умногоме ће помоћи даљем развоју туризма и планирању промотивних активности дестинације.

Poslednje vesti