“НА ПУТУ ДО 0 НЕ ТУРИРАЈ-МАТУРИРАЈ”

У оквиру кампање „На матуру без аутомобила“ коју спроводи  Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, у Скупштинској сали Градске управе у Смедереву одржана je трибина за будуће матуранте смедеревских школа. Овогодишња порука кампање је „На путу до 0 не турирај -матурирај!“

 С обзиром да се ближи време одржавања матурских прослава, када млади завршетак школавања обележавају у опуштенијој атмосфери овај вид едукације је дошао у прави час и има за циљ да их информише о ризицима небезбедног понашања у саобраћају и начинима да се они избегну.  Тежиште кампање је усмерено на усвајање позитивних ставова, исправно понашање младих и смањење страдања у саобраћају.

„За град Смедерево млади су увек приоритет и веома нам је важно да сада када се ближе матурске прославе  предузмемо све мере како би нашим матурантима помогли да на њих оду безбедно, али и да се са њих безбедно врате“, рекла је градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић на отварању трибине и истакла значај  поменуте кампање којом је обухваћено 56 локалних самоуправа у Србији.

Ученицима се потом обратио директор Агенције за безбедност саобраћаја Србије, Бранко Стаматовић који је апеловао на будуће матуранте да добро организују своје одласке и повратке са матурских прослава када је реч о превозу и да се у томе понашају одговорно, да буду јачи од потреба да се доказују у вожњи, јер саобраћај увек носи ризике, без обзира да ли сте возач или пешак.

Млади су у оквиру трибине у Смедереву били у прилици да чују и личну причу едукатора Милана Срдића који је као осамнаестогодишњи младић услед пада са мотора задобио тешке телесне повреде са трајним инвалидитетом.

Poslednje vesti