ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ И КЛУБОВИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА У 2023. ГОДИНИ

Савез спортова Смедерево  организовао  је традиционалну  доделу признања најбољим спортистима града у 2023. години.

Присутнима се  на свечаности најпре обратио председник Савеза, Веселин Савић истакавши да је циљ ове организације да омасови клубове, да из те масовности изађе квалитет и да је за то потребно радити и на усавршавању стручног кадра, првенствено тренера.

„Оно што нас треба да радује је што имамо подршку града без чије помоћи би мало који спортски колектив опстао. Велика се средства издвајају, Смедерево је у првих пет градова Србије по новцу који се  издваја  за спорт, а на нама је да се потрудимо да још више радимо за остваривање бољих резултата“, рекао је Савић.

„ Успеси Смедеревских спортиста су и успеси Смедерева, јер ви учешћем на многобројним такмичењима у земљи и ван ње најбоље представљате наш град. Ценећи резултате које постижете, локална самоуправа настоји да обезбеди потребне услове за све оне који желе да се баве спортом“, истакао је Владимир Нешић, заменик градоначелнице Смедерева и свима пожелео још боље резултате у овој години.

На свечаности за најбољег спортисту у протеклој години проглашен је Александар Менковић из  КБ СД Комбат, који је  вицешампион Европе, а најбоља спортисткиња је Клара Рибак из Боксерског клуба Смедеревац, првакиња Србије у сениорској конкуренцији и на списку је за сениорску женску репрезентацију Србије.

Најбољи млади спортиста је Никола Максимовић из БК Деспот, омладински и јуниорски првак Србије и учесник Европског и Светског првенства у Румунији и Јеревану. За најбољу младу спортисткињу изабрана је Лена Јанковић из РК  Млади радник, чланица је репрезентације и првог тима клуба који је на табели Прве лиге Исток.

Признање за најбољег спортског радника отишло је у руке Милосава Павловића, уз образложење да је после вишегодишње стагнације обновио фудбалски клуб у Малом Орашју и вратио га на фудбалски колосек.

За најуспешнијег тренера године проглашен је Дејан Павић и КБК СД Комбат, који је са својим клубом у 2023.г одини освојио велики број медаља на домаћим и међународним такмичењима.

Признање Савеза спортова Смедерево као таленти године добили су :Тома Капларевић, капитен генерације и репрезентације Региона Кошаркашког савеза ЦС за 2010.годиште, Вукша Мартић, голман РК Смедерево за 2010.годиште, освајач бронзане медаље на државном првенству у Смедереву са старијом генерацијом, вицешампион Србије са својим годиштем и МВП финала на великом међународном турниру одржаном у Паризу, Нађа Божин рукометашица РК Млади радник, Лазар Живановић из ВК Смедерево, освајач бронзе са Балканског првенства и првенства Србије у дубл скулу, Васиљевић Страхиња из Карате клуба СД Комбат, првак Србије, Мина Ивковић из ЈЈК Ронин, вицешампионка Балкана и шампионка Србије, Софија Николић  из ПК „ЧЕЛИК“, првакиња Балкана у планинарској оријентацији, Петар Коћић из Карате клуба Викторис Смедерево, за освојено треће место на Купу Србије, Николина Ивановић из Џудо клуба Младост Царина за прво место на Европским борилачким играма, Богдан Јевремовић из Џудо клуба Царина, првак Србије у конкуренцији старијих пионира и Лазар Младеновић из Стрељачке дружине Смедерево, првак Србије у конкуренцији старијих пионира и освајач бронзе у конкуренцији кадета.

Према одлуци комисије за доделу признања и награда, најбољом  младом мушком екипом проглашена је Стрељачка дружина Смедерево, који су прваци у конкуренцији млађих јуниора у гађању пиштољем.

Најбоља мушка екипа у протеклој години је Фудбалски клуб Смедерево, нови члан Прве лиге Србије.

За најбоље младе фудбалере проглашени су Коста Недељковић и Душан Јовановић, док је најбољи играч КМФ Смедерево је Немања Пауновић, а признање је уручено и тренеру тог клуба Владану Цветановићу.

Плакете за спортски подвиг године уручене су Сари Стокић на предлог ФК Петлић, од 1.јануара члан АЦ Милан и чланица фудбалске  репрезентације Србије до 17 и 19 година, као и Кости Недељковићу који је фудбал почео да игра са 6 година и који је од јануара 2024. године члан премијерлигаша Астон Вила.

Посебно признање уручено је Веслачком клубу Смедерево који ове године обележава 100 година постојања и који се сврстава међу најуспешније спортске колективе у граду.

Награда за животно дело Савеза Спортова Србије припала је Драгану Николићу из Планинарског клуба „ Челик“ који у том клубу  предано ради скоро пет деценија.

Такође, Савез спортова Смедерево посебно је истакао и спортске успехе особа са инвалидитетом. Признања су добили : Жељко Сахачић, Владо Додићу, Немања Радаковић, Данијела Лучанин, Јелена Пантовић и Радослава Анић.

Poslednje vesti