САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПУ СМЕДЕРЕВО ПОВОДОМ ПОЧЕТКА ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Поштовани грађани Подунавског округа,

Повратак у школске клупе нашим малишанима доноси радост сусрета са друговима и другарицама и нове изазове. Због тога желимо да подсетимо на важну улогу школских полицајаца у нашим заједницама.

Они су ту да обезбеде сигурност и да на сваком кораку буду подршка, како деци, тако и родитељима и наставном особљу.

Са почетком школске 2024/2025. године, припадници Министарства унутрашњих послова настављају активности у циљу безбедносне заштите ученика, запослених у школама и школских објеката.

Као и претходне школске године, полицијски службеници полиције опште надлежности, криминалистичке полиције и саобраћајне полиције Полицијске управе у Смедереву биће присутни у 89 школа Подунавског округа, како за време одржавања наставе, тако и током доласка и повратка ученика из школа.

Припадници саобраћајне полиције вршиће контролу у зонама школа и предузимати све мере приликом ових контрола како би се очувао ниво безбедности свих учесника у саобраћају, а превасходно ђака пешака.

Министарство унутрашњих послова апелује на родитеље да укажу деци на правила безбедног учешћа у саобраћају, те да их саветују да пре ступања на коловоз обавезно погледају лево и десно, да би се уверили да могу безбедно ступити на коловоз и безбедно прећи.

Осим ових мера, наставиће се са реализацијом пројекта “Заједно и безбедно кроз детињство”, активностима у оквиру Националне платформе за превенцију насиља “Чувам те” и предавањима и трибинама у циљу подизања свести и безбедносне културе ученика у циљу превенције насиља.

Полицијска управа у Смедереву жели свим ђацима, родитељима и наставницима успешну и безбедну школску годину.

 Начелник ПУ у Смедереву Пуковник полиције Весела Миловановић

Poslednje vesti