“ЧЕЛИКУ” XII ТИТУЛА ШАМПИОНА СРБИЈЕ У ПЛАНИНАРСКОЈ ОРИЈЕНТАЦИЈИ

На недавно одржаном купу Авале у Планинарској оријентацији, ПСК Челик је и овом приликом био најуспешнији и најбројнији.

Такмичење је одржано у  организацији ПСК ”Авала” Београд, под покровитељством  Планинарског савеза Србије и Планинарског савеза Београда, а поводом обележавања 80 година од ослобођења Београда у Другом светском рату, те 106 година од ослобођења у Првом светском рату.

Ово такмичење је уједно и последње  десето коло лиге Србије у Планинарској оријентацији за 2024. год.  На такмичењу је узело учешће осам клубова,  са 18 екипа, у 8 категорија. Поред такмичарског дела било је и 5 екипа у рекреативном делу. Челик, шестоструки узастопни бранилац титуле у лиги Србије, представљало је 7 екипа у 6 категорија: две пионирске, три сениорске и две ветеранске екипе.

       Такмичење је одржано са стартом и циљем у планинарском дому ”Чарапићев брест”. Стазе су биле захтевне, а најзахтевније за сениоре са 6,3 км ваздушне линије са 7 контролних тачака, а најкраће пионирске које су биле дуге  3,1 км са 5 контрола. Остале категорије су имале задатак који је био у интервалу од најкраће ка најдужој. Поред дужине стаза и конфигурације терена, на тежину такмичења утицали су и временски услови. Ипак тешки ноћни услови нису утицали на такмичаре Челика да покажу свој квалитет и приврженост клубу. Екипе су прошле целу стазу ( изузев пионира који се нису најбоље снашли ),   и освојиле  бодове за рангирање клубова. Челик је и овом приликом био најбројнији и најуспешнији. Од осам категорија, Челикове екипе су победиле у 5. Освојено је 5 првих и једно друго место. Највише су се истакли најмлађи, тако су пионирке Челика освојиле прво место, златне медаље и пехар за екипу. Победнице, освајачице златних медаља и пехара су и сениорке Челика, Екипе сениора  избориле су прво и друго место. Екипа Челик 2 овог пута је победила, док се прва екипа   морала задовољити сребрном медаљом.  У ветеранској категорији, мушка екипа Челика  освојила је пехар и  златне медаље. Пехаром и златним медаљама окитила се и женска ветеранска екипа . Челик је представљала  и једна екипа у рекреативној категорији, која је заузела друго место.                                                Велики прелазни  пехар, за победу у сениорској категорији, припао је такмичарима Челика који су   освојили дванаесту титулу шампиона државе,

       За три недеље на Рајцу ће бити одржано Балканско првенство у Планинарској оријентацији, а окосницу репрезентације сачињаваће такмичари шампиона државе ПСК Челик из Смедерева.   

Бранко Грујић  

  

Poslednje vesti