MINISTARKA DRŽAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE U SREDU ĆE POSETITI PODUNAVSKI OKRUG

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević u sredu će posetiti Podunavski upravni okrug. Ona će u pratnji načelnice dr Jasne Avramović obići nekoliko kancelarija republičke inspekcije i razgovarati sa službenicima. Nakon toga ministarka Žarić Kovačević će održati sastanak sa načelnicom Podunavskog okruga i predstavnicima tri lokalne samouprave: gradonačelnicom Smedereva Jasminom Vojinović, predsednikom skupštine grada Smedereva Milanom Perićem, zatim sa predsednikom opštine Smederevska Palanka Nikolom Vučenom i predsednicom SO Smederevska Palanka Radmilom Radisavljević i predsednikom opštine Velika Plana Strahinjom Paveškovićem i predsednikom SO Velika Plana Dušanom Marićem.

АПЕЛ ГРАДСКЕ УПРАВЕ ДА ГРАЂАНИ ОД 10. ДО 14. ЈУЛА НЕ ИЗЛАЗЕ НАПОЉЕ БЕЗ ПРЕКЕ ПОТРЕБЕ

Због издатог упозорења Републичког хидрометеоролошког завода на јак и дуготрајан топлотни талас( црвени метеоаларм) који ће условити максималне температуре од 33 до 37 C , а до краја седмице ( од 10. до 14. јула 2024. године) од 35 до 40 C уз тропске ноћи у урбаним срединама, Служба за заједничке послове и ванредне ситуације Градске управе Смедерево апелује на грађане Смедерева да без преке потребе не излазе напоље, да све своје обавезе обаве у раним јутарњим часовима и придржавају се упутстава надлежних служби.

ИЗГРАДЊА БУНАРА ЗА ВОДОСНАБДЕВАЊЕ У ДРУГОВЦУ

Почетком ове недеље у Друговцу су отпочели радови на изградњи новог бунара за потребе квалитетнијег водоснабдевања домаћинстава у овом селу. Градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић данас је са својим сарадницима и представницима ЈКП „ Водовод“ обишла локацију на којој се они изводе. „Друговац се до сада водом снабдевао из два бунара, једног већег и једног мањег. С обзиром да је један од њих у употреби више од 20 година и да је због дотрајалости опреме долазило до замућења воде указала се потреба за изградњoм новог на истој локацији са свим стандардима…