34. СМЕДЕРЕВСКЕ СВЕТОСАВСКЕ СВЕЧАНОСТИ ОД 18. ДО 31. ЈАНУАРА

Први програм у оквиру овогодишњих Смедеревских светосавских свечаности је 18. јануара у Народној библиотеци Смедерево где од 19 часова почиње Књижевно вече. Биће представљена нова збирка песама “Будвански акварел”, ауторке вере Хорват.

Следећег дана 19.јануара у Музеју у Смедереву такође од 19 часова биће отворена изложба “Рукописна средњевековна баштина Бранковића” групе аутора Татјане Гачпар, Марине Лазовић и др Снежане Цветковић.

У понедељак 23. јануара у Музеју ће свечано бити организовано предавање поводом обележавања 570 годишњице преноса . моштију Светог Луке у Смедерево (1573-2023). На предавању ће говорити Др Даница Поповић, научна саветница Балканолошког института САНУ, Монахиња Серафима (Новаковић), манастир Лешје и Др Весна Сара Пено, научна саветница Музиколошког института САНУ.

У уторак 24 јануара у Музеју у Смедереву планирано је предавање протојереја-ставрофора др Жељка Ђурића, смедеревског пароха на тему „Личност и дело Светог апостола Луке“. Програм почиње у 19 часова, улаз је бесплатан као и на свим осталим програмима у оквиру 34. Смедеревских Светосавских свечаности.

Poslednje vesti