DA MATURA PROĐE BEZBEDNO


U toku je maturska groznica, đaci  sa svojim roditeljima  obavljaju završne  pripreme za dan koji se pamti. Da bi taj dan  ostao u sećanju kao lep događaj i prijatna uspomena, veoma je važno da sve prođe bezbedno, kako u školskom dvorištu, tako i na ulicama, trgovima zatim  u saobraćaju ali i u restoranu, gde se proslava organizuje. Zbog toga  se u Srbiji već nekoliko godina sprovodi projekat “Matura”, koji ima za cilj upoznavanje učenika sa  vrstama rizičnog ponašanja, ali i da im se ukaže  na  posledice koje takvo ponašanje može da proizvede.

Pripadnici Policijske uprave u Smederevu u okviru projekta “Matura 2019” održavaju ovih dana predavanja učenicima završnih razreda srednjih škola. Cilj je povećanje bezbednosti učenika i očuvanje povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

U sprovođenje sportskih, kulturnih i drugih aktivnosti koje će biti organizovane povodom završetka školske godine uključeni su i predstavnici lokalne zajednice, školske uprave, centri za socijalni rad i druge institucije kako bi obeležavanje kraja školske godine proteklo što bezbednije. tokom trajanja ovog projekta policijski službenici PU Smederevo, počeli su sa održavanjem predavanja maturantima o štetnosti konzumiranja alkohola i droga. Takođe upućuju učenicima apel i upozorenje da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa, jer na taj način čuvaju svoju i bezbednost svojih drugova. Policija je i prethodnih godina sprovodila projekat “Matura”, koji je dao dobre rezultate. Za vreme i nakon maturskih večeri na području koje pokriva PU Smederevo nije bilo zabeleženih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti.


U dane završetka školske godine, a u cilju što bezbednijeg organizovanja proslava matura i drugih manifestacija,  policija će pojačano kontrolisati javni red i bezbednost  saobraćaja  u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja.

Poslednje vesti

Leave a Comment