DANAS JE DAN KADA JE SMEDEREVO ZASVETLELO

Sa tri projektila gađan je auto-put kod Jasenice. Prekinut je saobraćaj u oba pravca na auto-putu Beograd – Niš. Gađan je i most na pruzi Velika Plana – Beograd. U napadu je oštećeno više stambenih objekata.

Jednim projektilom pogođen je most na Istočkoj reci kraj Đurakovca, na putu Peć – Kosovska Mitrovica. Gađana je okolina Lipljana. Porušeno je desetak privatnih kuća.

U jedanaestom napadu NATO na Čačak pogođeni su Tehnički remontni zavod, fabrika “Cer” i železnička pruga koja povezuje Čačak sa Kraljevom.

U trećem napadu na Vranje NATO avijacija je dejstvovala po fabrici duvana “Div” i štampariji “Nova Jugoslavija”. Gađano je šire područje Sjenice i Užica. Na meti su bili civilni objekti. Pričinjena je velika materijalna šteta. 

Finski predsednik Marti Ahtisari rekao je da ima podršku generalnog sekretara UN Kofija Anana u preuzimanju uloge izaslanika za “kosovsku krizu”. 

Šef ruske diplomatije Igor Ivanov posle sastanka sa kolegama iz EU, izjavio je da je Rusija spremna da radi na usvajanju rezolucije Saveta bezbednosti UN o Kosovu pod uslovom da se prethodno prekine bombardovanje SRJ.

Predsednik DSK Ibrahim Rugova izjavio je da njegova stranka neće prihvatiti ponuđena mesta u vladi koju je formirala teroristička OVK. Istovremeno, pozvao je NATO da nastavi bombardovanje SRJ dok se snage bezbednosti ne povuku sa KiM.

Terorista OVK, Jakup Krasnići, izjavio je da su NATO i OVK “neformalni saveznici” na Kosovu jer se bore protiv istog neprijatelja.

Poslednje vesti

Leave a Comment