IAKO SU OSIGURALI OPSTANAK, FK PROLETER IZ MIHAJLOVCA VRAĆAJU U NIŽI RANG TAKMIČENJA?! RUKOVODSTVO KLUBA REVOLTIRANO, ČEKA SE ZVANIČNA ODLUKA FSS

U Smederevu, a posebno u Mihajlovcu vlada neverica u doduše još nezvaničnu odluku Fudbalskog saveza Srbije da FK Proleter iz Mihajlovca  naredne sezone ne igra u Srpskoj zapadnoj ligi, gde je osigurao opstanak plasmanom na 13. mestu, od ukupno 18 klubova. Strah za opstanak tog kluba izazvao je spisak  na kome se nalaze klubovi za narednu fudbalsku sezonu, 2020/2021 ali bez  Mihajlovčana. Čelnici Proletera pomno prate situaciju i čekaju da  dobiju zvanična rešenja i obaveštenja.  Ali kako u životu te i u fudbalu nisu uvek dva plus dva četiri, pokazuje i ova situacija ali i još neke koje se dešavaju u tom rangu fudbalskog takmičenja.  

Predsednik FK Proleter Bojan Lukić, revoltiran je tom odlukom kao i celo rukovodstvo kluba: “Biće to najveća nepravda u istoriji fudbala da jedna trinaestoplasirana ekipa ispadne i prebaci se u niži rang takmičenja, a ekipe koje su osvojile manje bodova, odnosno šesnaesto, sedamnaesto i osamnaesto  mesto ostanu u toj ligi. Mi još nemamo zvaničnu informaciju, tražili smo je od zvaničnika iz Srpske zapadne lige, još je nismo dobili. Mislim da ako to urade, da će to biti jedna velika nepravda ne samo za Mihajlovac nego i za grad Smederevo. Mihajlovac ima više od 150 dece na terenu, koja treniraju svakog dana, počevši od  škole fudbala, pa preko pionirske, kadetske i omladinske selekcije, pa do prvog tima i veterana. Igrači su uglavnom iz Mihajlovca i Smedereva, a ima ih i iz okolnih gradova i mesta, objašnjava Lukić. U prvom timu imamo par igrača sa strane, inače se oslanjamo na domaće snage. Znači za sada, Proletera nema na spisku, a ono što je neshvatljivo i što je takođe uzburkalo fudbalsku javnost je da će klubovi koji su zauzeli sedmo, osmo i deveto mesto u Srpskoj zapadnoj ligi  biti članovi Prve lige Srbije. “

 Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije na sednici održanoj na Kopaoniku doneo je odluku da su novi članovi Prve lige Srbije Dubočica, Sloga (Kraljevo), Loznica i Radnički (Sremska Mitrovica). Upravo zbog ove skandalozne odluke , Ivan Radović, predsednik FK Sloga iz Požege, koja je drugoplasirana na tebeli, kako su preneli pojedini mediji, podneće ostavku i najavljuje povlačenje iz fudbala. On je izjavio da je nakon te sramne odluke IO FSS, fudbal kao sport u Srbiji  definitivno mrtav.

 Prema najavi predsednika FK Proleter Bojana Lukića, oni će se boriti na sve pravne i legitimne načine, jer iza njih stoje i Savez sportova kao i Fudbalski savez grada Smedereva.  

Elem,  fudbal u Mihajlovcu podržava dugi niz godina i grad Smederevo.  Za potrebe ovog  kluba,  iz budžeta  za ovu godinu opredeljeno je 9 miliona dinara. U svoj klub ulažu i meštani,  zaljubljenici fudbalske igre. To se vidi i po broju gledalaca, jer kako objašnjava Bojan Lukić, selo živi za utakmice, na kojima bude od nekoliko stotina do hiljadu ljudi.  Tukao je na svom terenu Proleter i veće i značajnije  klubove iz velikih gradova u Srbiji.

Jer,  Mihajlovčani su počeli da igraju fudbal još  pre drugog svetskog rata, daleke 1934. godine. Prošli su sve faze takmičenja i u ovoj Srpskoj ligi grupa zapad, fudbaleri  sa kapije Šumadije nadmeću se  7 godina. No, svakako treba sačekati zvaničnu odluku Fudbalskog saveza Srbije, pre nego što revoltirani Mihajlovčanu, kako najavljuju, preoru  fudbalski teren. Nadamo se da do toga ipak neće doći i da će se Mihajlovčani i dalje nadmetati  u rangu koji im po kvalitetu i znanju fudbalske igre pripada, a to je Srpska zapadna liga.

Poslednje vesti

Leave a Comment