IGROKAZ U MUZEJU “ŠTO SE BORE MISLI MOJE”

Povodom otvaranja sezone turističkih poseta Vili Zlatni Breg u Smederevu. Javno preduzeće Smederevska tvrđava i Muzej u Smederevu organizuju  muzičko-scenski  igrokaz “Što se bore misli moje”.

Program će biti realizovan u petak 19. aprila 2019. u 13.00 časova u galerijskom prostoru Muzeja u Smederevu.

 Muzičko-scenski igrokaz je jednočinka posvećena knezu Mihailu Obrenoviću i njegovoj supruzi kneginji Juliji.

U prekrasnom ambijentu njihovog letnjikovca ,,Ivanka“ (u današnjoj Slovačkoj), priprema se Julijin rođendan, gosti samo što nisu stigli, a oni uzbuđeni, srećni ali i zabrinuti… otkrivaju nam svoje emocije, tajne, strepnje, ali i lepe trenutke svojih života…

U raskošnim kostimima tadašnje mondenske Evrope, uz pratnju divne muzike Franca Lista i Kornelija Stankovića, junaci naše priče će vas podsetiti na mnoge značajne ličnosti i  dočarati istorijske prilike toga vremena, pa i zapevati stare zaboravljene pesme. Jedna od njih je i Što se bore misli moje, koju je napisao sam knez Mihailo Obrenović.

Igrokaz, posvećen našem pesnički darovitom knezu Mihailu igra se sa velikim uspehom u Konaku kneza Miloša u Beogradu i ima preporuku Ministarstva prosvete – Sektora za unapređenje obrazovanja i međunarodnu prosvetnu saradnju, a podržao ga je i Istorijski muzej Srbije.

 U ulozi kneginje Julije je glumica Dragana Obradović, a u ulozi kneza Mihaila –  glumac   Nebojša Đorđević. Autorka igrokaza je Zlata Tipold

Poslednje vesti

Leave a Comment