IZ DANA U DAN POVEĆAVA SE BROJ INFICIRANIH KORONA VIRUSOM U SMEDEREVU. ZA TRI DANA UDVOSTRUČEN BROJ NOVOZARAŽENIH, ČAK DVADESET SEDMORO U JEDNOM DANU

Prema izveštajima Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu od 11. juna raste broj zaraženih u Smederevu na dnevnom nivou. Toga dana bilo je 11 novih slučajeva obolevanja, 15. juna je bilo za troje više, odnosno 14 novozaraženih, a ovog četvrtka, čak skoro dvostruko više , 27 u Smederevu. Novozaraženi su registrovani i u Požarevcu, dvoje, dok u drugim gradovima i opštinama Podunavskog i Braničevskog okruga nema već više od nedelju dana novih slučajeva obolevanja.  U Smederevu, od početka epidemije 6. marta 2020. godine do danas  ukupno su korona virusom zaražene 9503 osobe. U Kovid bolnici OB “Sveti Luka” trenutno se nalazi devetoro pacijenata i to samo na Infektivnom odeljenju, dok se druga odeljenja pripremaju ili su već neka vraćena svojoj nameni.

imunizacija je jedino rešenje za ovakvu epidemiološku situaciju, tvrde stručnjaci. U Smederevu je opalo interesovanje za imunizaciju poslednjih dana, ali je do sada ukupno revakcinisano više od 28.000 ljudi.

Poslednje vesti

Leave a Comment