IZGORELA KINESKA ROBNA KUĆA SA MAGACINOM NA OBILAZNICI OKO SMEDEREVA

U požaru koji je noćas  izbio u 21 sat i 30 minuta na obilaznici oko Smedereva, potpuno je izgorela kineska  robna kuća zajedno sa magacinskim prostorom . Osim pričinjene velike materijalne štete, u ovom požaru  na sreću niko nije stradao. Vatru u delu magacinskog prostora gde je smeštena kotlarinca,  najpre je primetio vlasnik preduzeća koje se nalazi u neposrednoj blizini objekta i  obavestio vatrogasce koji su  na lice mesta stigli  nakon  izvesnog  vremena. Tom prilikom iz vatrom  zahvaćenog  objekta evakuisan je kineski državljanin koji je tu radio, a kako se pretpostavlja  i stanovao.

U gašenju požara učestvovalo je 30  vatrogasaca sa  5 vatrogasnih vozila iz Smedereva, Kovina i Velike Plane, zatim vatrogasna jedinica iz Zelezare Hbis, kao i dve cisterne Javnih komnunalnih preduzeća Vodovod i Zelenilo i groblja, izjavio je načelnik  Odelenja za vanredne situacije grada Smedereva  Nenad Jocić. On je takođe potvrdio da je tokom požara i gašenja došlo do urušavanja krova na magacinskom delu objekta koji je imao ogromne količine zapaljivog materijala i robe. Na sreću nema nastradalih i povređenih, ali će istraga koja se vodi utvrditi razlog zgog čega je požar nastao, objasnio je Nenad Jocić.

Vlasnik objekta u kome je izbio požar je  Smederevac a zakupac kineski državljanin koji je osim  velike robne kuće površine 1500 kvadrata, koristio i ogroman magacinski prostor iste površine u produžetku tog objekta iz koga su se robom iz Kine snabdevale brojne  trgovinske radnje i robne kuće.  

Poslednje vesti

Leave a Comment