JASMINA MILOVANOVIĆ DVA PUTA PETA U RUŠAMA

Najbolja smederevska pištoljašica Jasmina Milovanović dva puta je osvojila peto mesto u finalima 25. Međunarodnog turnira u Rušama, a ekipno reprezentacija Srbije osvojila je dva puta drugo mesto. Pored Jasmine u srpskom timu su bile Zorana Arunović i Bobana Momčilović Veličković.

Dva puta u dva dana proteklog vikenda naša najbolja takmičarka pištoljem Jasmina Milovanović nastupala je u finalima 25. Međunarodnog turnira u slovenačkom mestu Ruše, pored Maribora i dva puta bila peta. Zorana Arunović je oba dana pobeđivala u finalima, a Bobana Momčilović Veličković je oba puta bila sedma. Jasmina se prvog dana turnira plasirala u finale kao šesta sa 572 kruga, dok je drugog dana sa 568 krugova kao osma uhvatila priključak sa najboljima.

Prvog dana naše seniorke pištoljem osvojile su drugo mesto ekipno sa ukupnim rezultatom od 1.722 kruga. Trijumfovao je tim Rusije sa 1.726 krugova, a treće mesto osvojila je reprezentacija Japana sa 1.695 krugova. Naše seniorke su sa 1.711 krugova i drugog dana bile druge iza Ruskinja koje su ponovile ukupan rezultat iz prvog dana, a treći tim Japana sa 1.701 krugom.Srpski strelci su osvojili ukupno 15 odličja (šest zlatnih, sedam srebrnih i dve bronzane medalje).

Na najprestižnijem slovenačkom turniru vazdušnim oružjem ove godine učestvovali su takmičari iz osam zemalja. Naši strelci tradicionalno počinju takmičenja u novoj godini upravo na ovom turniru na kome tempiraju formu za jedno od najvažnijih takmičenja sezone, Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem, koje će se ove godine održati u drugoj polovini marta u Osijeku u susednoj Hrvatskoj. Jasmina Milovanović nakon porođaja prošle godine, uspešno se u ovoj sezoni vratila u reprezentaciju sa kojom je osvojila titulu evropskih prvakinja u Mariboru 2017. godine. Do evropskog prvenstva reprezentativki Srbije iz Smedereva predstoji još jedan važan nastup na Međunarodnom turniru vazdušnim oružjem koje će se održati u Minhenu u Nemačkoj od 23. do 27. januara.

Poslednje vesti

Leave a Comment