Kineska kompanija Hbis najavila nova ulaganja u Železaru

Vrednost nove investicije kompanije HBIS GROUP Serbia, kako se navodi, iznosi 80 miliona dolara.

Nova linija aglomeracije predstavlja najznačajniji projekat i ekološko postrojenje koje će doneti značajna poboljšanja u pogledu efikasnosti, produktivnosti i uticaja na životnu sredinu, ističe se u saopštenju. Svečana ceremonija polaganja kamena temeljca za novu liniju aglomeracije u smederevskoj železari biće održana u sredu, 24. jula, kada će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa saradnicima.

Nova investicija predstavlja sigurnost za sve zaposlene, ali i perspektivu za mlade koji u toj kompaniji pronalaze radna mesta, izjavio je predsednik Samostalnog sindikata Siniša Prelić. On je dodao i da će se izgradnjom novog pogona, povećati briga o ekologiji i zaštiti radne i životne sredine. Dobra vest je i ta da je pre dva meseca oko 500 mladih radnika zasnovalo radni odnos u srpskoj fabrici čelika, rekao je Prelić.

Aglomeracija je jedan od proizvodih pogona u Železari i u njoj se vrši prijem sirovina: rude gvožđa, koksa i kreča, njihovo usitnjavanje, prosejavanje i na kraju  sinterovanje.

Železaru Smederevo kupila je 2016. godine HBIS Grupa Srbija za 46 miliona evra, a srpska fabrika čelika prva je na listi izvoznika iz Srbije.

Poslednje vesti

Leave a Comment