KLJUČEVI HALE PREDATI FINSKOJ KOMPANIJI PKC

Svečanoj ceremoniji predaje ključeva hale finskoj kompaniji PKC u Smederevu osim menadžmenta te kompanije iz Evrope i sveta pisustvovao je i ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević.

 

Obraćajući se prisutnima ocenio je da je ovaj događaj veliki dan za Smederevo i Srbiju. Za Smederevo, kako je rekao, što će investicija od 20 miliona evra  u proširenje proizvodnih kapaciteta značiti i  upošljavanje novih 1200 radnika. Za Srbiju jer je PKC 36. kompanija   po redu, od ukupno 200 koja je odlučila da reinvestira u Srbiji.

Ova investicija i reinvesticija su pokazatelji da Srbija ima dobar poslovni ambijent i u tom cilju će Vlada Srbije pokušati da poboljša poslovni ambijent, rastereti poslodavce, kako bi radnici u Srbiji imali veće plate, ocenio je Knežević. Srbija je na dobrom putu jer će se ove godine, kako je istakao ostvariti  preko 4 milijarde evra investicija, što je više nego što su ostvarile ukupno sve zemlje u okruženju. Rast bruto društvenog proizvoda  biće između 3,5 i 4 odsto, a stopa nezaposlenosti smanjiće se ispod 10 odsto. On je čestitao menadžmentu kompanije zlatni jubilej- 50 godina postojanja i rada.

 Ivo Volkov potpredsednik operacija  PKC  grupe za Evropu i Južnu Ameriku, kome je gradonačelnica dr Jasna Avramović simobolično uručila ključeve hale rekao je da je zahvaljujući podršci koju su dobili od Vlade Srbije i od rukovodstva grada,   PKC u Srbiji, fabrika koja se najviše razvija u Evropi.

Tudor Oktavian Kerc generalni direktor  PKC Wiring sistems doo je za dosadašnja postignuća u fabrici zahvalio Vladi Republike Srbije, rukovodstvu grada i svojim radnicima. Dodao je da je pre nekoliko dana iz ove fabrike jednom od kupaca isporučen dvadeset  milioniti proizvod. On je najavio i nova ulaganja od 20 miliona evra u proširenje postojećih proizvodnih kapaciteta i upošljavanje novih 1200 radnika.

Čestitajući godišnjicu postojanja finskoj kompaniji,  gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović poželela  je da iz  njihove fabrike u Smederevu izađe i dvadeset milijarditi proizvod. Ona je tom prilikom podsetila da je  2013. godine  rukovodstvo grada donelo hrabru i jedinstvenu odluku da se iz kreditnih sredstava izgradi hala za investitore. Taj potez kako je objasnila dobio je ogromnu podršku i pomoć Vlade Republike Srbije, tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića i resornih ministarstava. 

Podsećanja radi da je grad Smederevo halu u kojoj  finska kompanija PKC proizvodi kablovske snopove za vozila   u Slobodnoj zoni u Smederevu,  površine oko 20.000 kvadrata sa 4 prateća objekta i putnom infrastrukturom, kao i zemljištem na kome se hala i objekti nalaze,  prodao nedavno jedinom ponuđaču PKC Wiring sistems doo za 6,3 miliona evra.

Poslednje vesti

Leave a Comment