Korona ne jenjava, više od 200 zaraženih na dan u Smederevu. Povećan je i broj ležećih bolesnika na 105. U Gimnaziji jedno odeljenje pohađa on line nastavu

Pritisak na Respiratorni centar Doma zdravlja i dalje traje. Od 356 pregleda koliko je bilo prošlog ponedeljka, tokom nedelje smanjio se broj građana koji su devno čekali na prvi ili kontrolni prelged, ali se broj zaraženih nije smanjio. Tako je ove srede zabeleženo čak 215 novozaraženih korona infekcijom. U Kovid bolnici OB “Sveti Luka” povećao je broj ležećih bolesnika od 97 koliko ih je bilo tokom jučerašnjeg dana na 105. Dvoje su sa najtežom kliničkom slikom i dišu pomoću respiratora, dok je četvoro na neinvazivnoj veštačkoj ventilaciji.

Kada je reč o broju učenika kod kojih je dijagnostikovana korona infekcija, njih je u Smederevu ukupno 106 iz osnovnih i srednjih škola, dok se u izolaciji nalazi 380 đaka. Zaraženo je i 60 nastanika a jedanaestoro se nalazi u kućnoj izolacij. U Gimnaziji zbog većeg broja obleleih đaka, jedno odeljenje pohadja nastavu po trećem modelu, odnosno on line. Svi zaraženi đaci imaju lakše simptome korona infekcije.

Poslednje vesti