Kvalifikacioni turnir u rukometu Plazma Sportskih igara mladih u Smederevu

Plazma Sportske igre mladih, prvi put u Smederevu, organizuju Kvalifikacioni turnir u rukometu koji  će se održati u nedelju  31.marta  u  OŠ „Dimitrije Davidović“ sa početkom u 12 h. Preko 20 ekipa, u konkurenciji devojčica i dečaka, uzrasta 2010. godište i mladji, uzeće učešće na turniru.

Pored mladih rukometaša iz Smedereva, na turniru će se takmičiti  i rukometaši iz: Požarevca, Kostolca, Velikog Gradišta, Petrovca na Mlavi, Velike Plane, Arandjelovca, Šapca i Umčara.

Pobednici sa ovog takmičenja stiču pravo da se takmiče na Regionalnom turniru Plazma Sportskih igara u Šapcu.

Plazma Sportske igre mladih  su kroz 27 godina delovanja obogatile živote mnogih generacija, a od osnivanja 1996. godine na Igrama je učestvovalo više od 2,7 miliona dece i mladih. Iako se radi o amaterskim takmičenjima za decu i mlade (od 6 do 18 godina), organizovana su na profesionalnom nivou u 10 sportskih disciplina (fudbal, košarka, odbojka, odbojka na pesku, kros, trka na 60 metara, tenis, rukomet, šah i stoni tenis).

Sportske igre mladih su najmasovnije amatersko takmičenje mladih u Evropi koje se organizuje od 1996. godine i koje je dobilo podršku značajnih ličnosti iz sveta sporta i politike.

U fokusu igara je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi. Priliku učešća imaju svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno.

Rad i rezultate SIM  podržavaju i brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

Svesni svog uticaja na živote dece i mladih, SIM kroz programske aktivnosti, promoviše toleranciju, zajedništvo, deci Srbije, jedanaestu godinu za redom, približava vrednosti Sportskih igara mladih, druženja kao i drugih dobrobiti koje se stiču bavljenjem sportom.

Pored Srbije, Sportske igre mladih organizuju se i za decu Hrvatske,  Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Poslednje vesti