MARKO JEVTIĆ PETI U EVROPI

EUROPEAN  MASTERS  ATHLETICS  CHAMPIONSHIPS  STADIA 2023 za takmicare 35+ održan je u italijanskoj Pescari od  21. septembra do prvog oktobra. Ovo medjunarodno takmičenje održano je  na tri stadiona a medju velikim brojem atletičara iz zemalja Evrope našla se i Srbija sa nekoliko predstavnika.
Medju njima je bio i smederevski atletičar  Marko Jevtić u disciplini 110m sa preponama i kategoriji M40.
On je u polufinalnoj trci  postigao svoj najbolji rezultat  16.64 s i plasirao se u finale.  Medju osam  najboljih  pored Marka takmičilo se  još po dva predstavnika Italije i Nemačke, zatim Velike Britanije, te Grčke i Finske.
Marko je ostvario  novi  lični i državni rekord koji sada iznosi 16.39 s na 110mH i koji je bio dovoljan za  peto mesto u Evropi. U ovoj sezoni on je
 inače osvojio: tri zlatne medalje na Balkanskim prvenstvima u svim preponskim disciplinama 60mH,110mH i 400mH, zatim zlatnu medalju na otvorenom prvenstvu Austrije u disciplini 400m, ali i srebrnu medalju na Evropskim Masters igrama u Tampereu u Finskoj  na 110 mH i 8. mesto na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Torunu u Poljskoj u disciplini 60mH.
 
Za ovaj veliki napredak i uspeh i dobre rezultate najzaslužnija je Markov trener  Mirjana Stojanović,  bez koje je kako kaze Marko “ovim putem teško ići”.
Sledeće godine očekuju ga  EVROPSKO PRVENSTVO u dvorani u Poljskoj i SVETSKO PRVENSTVO na otvorenom koje će se održati u Geteborgu u Švedskoj,  kao i nezaobilazna  prvenstva  Balkana na kojima će sa ponosom predstavljati  Srbiju.

Poslednje vesti