Među 19 uhapšenih zbog kršenja mera samoizolacije dve osobe su iz Smedereva

U noći između četvrtka i petka za ukupno 19 osoba određen je pritvor zbog kršenja mera samoizolacije, rečeno je danas Tanjugu u pravosudnim organima. Oni su smešteni u posebne pritvorske jedinice u Vršcu, Pirotu i Požarevcu.

U pritvor u Pirotu smešteno je pet muškaraca i dve ženske osobe, četvoro njih je iz Zaječara, dve su iz Dimitrovgrada i jedna iz Novog Pazara. U Vršcu su pritvorene četiri osobe u toku noći, od kojih je jedna iz Kikinde, jedna iz Zrenjanina, a dve su iz Šapca.

U pritvor u Požarevcu smešteno je osam osoba, jedna iz Jagodine, po dve iz Smedereva, Kraljeva i Požarevca i po jedna osoba iz Petrovca na Mlavi i Smederevske Palanke.

Ministarstvo pravde juče je preporučilo pravosudnim organima u Srbiji preporuke za postupanje u slučajevima u kojima lica, ne poštujući mere samoizolacije, čine osim krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i krivično delo prenošenje zarazne bolesti za vreme vanrednog stanja.

Tužilaštvima je preporučilo da obavezno traže od suda da odredi pritvor za sve one koji prekrše meru samoizolacije i dovode druge u rizik od zaraze korona virusom. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija obezbedila je tri posebna objekta u okviru Uprave, u Vršcu, Požarevcu i Pirotu, koje obezbeđuju pripadnici zatvorske straže i policije.

Poslednje vesti

Leave a Comment