Ministarstvo rudarstva i energetike i USAID-ov projekat „Bolja energija“ pokreću nacionalnu kampanju pod nazivom “Manji računi, veći konfor, čistiji vazduh”

Projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) “Bolja energija”, Ministarsvo rudarstva i energetike i grad Smederevo, u četvrtak 30 novembra u Gradskoj upravi Smederevo, sa početkom u 16. časova, uz podršku Svetske banke i Banke Poštanska štedionica, pokreću nacionalnu kampanju pod nazivom “Manji računi, za veći komfor i čistiji vazduh” u okviru koje će održati seriju od 10 tribina u opštinama Užice, Pirot, Valjevo, Kosjerić, Zaječar, Kragujevac, Beograd, Niš, Smederevo i Novi Pazar. Građani Srbije će imati priliku da dobiju informacije kako da se prijave za aktuelne subvencije koje se dodeljuju u cilju rekonstrukcije i unapređivanja energetske efikasnosti stambenih objekata.

Ministarstvo rudarstva i energetike, kroz program Vlade Srbije, dodeljuje subvencije za mere energetske efikasnosti u iznosu do 50% za primenu maksimalno dve pojedinačne mere (npr: zamena prozora i ugradnja kotla na gas), odnosno do 65% za primenu paketa mera (npr: zamena prozora i vrata, izolacija krova, kotao na biomasu i solarni paneli). Uz pomoć i podršku USAID-og projekta “Bolja energija”, takođe se radi i na uspostavi održivih mehanizama finansiranja za energetsku sanaciju stambenih zgrada i osnivanja Energetskih info centara za građane širom Srbije

Istog dana u Plenumskoj sali Gradske uprave Smederevo, sa početkom u 14 časova biće uručeni ugovori o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović će uručiti građanima ugovore, a nakon toga će otvoriti najavljenu tribinu.

Poslednje vesti