NAJVEĆI USPEH NA MALOJ MATURI POSTIGLI UČENICI IZ SKOBALJA, DRUGI MIHAJLOVČANI, CVIJIĆEVCI TREĆI

Osmaci OŠ “Ivo lola Ribar” iz Skobalja, njih sedamnaestoro ostvarilo je u proseku najbolji rezultat na sva tri testa male mature. Oni su na testu iz srpskog jezika imali u proseku po 14.09 poena, iz matematike 14.06 dok u na kombinovanom testu ostvarili 14.50 bodova, što je u poseku po učeniku 42.65 bodova. Iza njih su đaci OŠ “Sava Kovačević” iz Mihajlovca, koji su najbolje uradili kombinovani test. dvadeset troje malih maturanata imalo je prosečnih 41.68 bod, dok su treći Cvijićevci sa 40,89 poena. Đaci škole “Dr Jovan Cvijić” najbolji su bili na testovima iz matematike i srpskog jezika u konkurenciji šest gradskih škola, dok su kombinovani test u istoj konkurenciji najbolje rešili svršeni osnovci OŠ “Dositej Obradović.”

Maksimalan broj bodova na ovogodišnjoj maloj maturi   osvojila su po 2 učenika na sva tri testa, ukupno šestoro njih pokazalo je najviši nivo znanja.  Sa nula bodova ocenjena su dva učenika  na proveri zananja iz matematike, dok takvih slučajeva na ostala dva testa nije bilo. Naredna dva dana sledi  elektronsko podnošenje liste želja, ali i neposredno, odlaskom u školu. Posle toga  učenici će biti raspoređeni po smerovima i obrazovnim profilima.  

Raspored učenika po školama biće objavljen 13.jula, a zatim sledi upis đaka u gimnazije i srednje stručne  škole. Upis će biti omogućen  elektronskim putem u periodu od  14. do 20. Jula, odnosno 14. i 15.jula  neposredno u školi.  Za kandidate koji nisu upisani u prvom krugu, drugi krug upisa je 14. jula  kada se predaje lista želja.

Poslednje vesti