NOVE MERE VLADE SRBIJE U CILJU SUZBIJANJA EPIDEMIJE KORONA VIRUSOM

Za predstojeći vikend policijski čas biće produžen i trajaće od petka od 17 sati do ponedeljka u pet ujutru, što je u kontinuitetu 60 sati – najnovija je mera koju je pripremila Vlada Srbije kako bi se suzbilo širenje epidemije virusom korona. Policijski čas će važitu za celu zemlju.

Novina je i kod termina za odlazak u kupovinu penzionera. Oni su prošlog vikenda mogli da idu u prodavnicu u subotu u jutarnjim terminima, ali je u susret predstojećem vikendu i to promenjeno. Po najnovijoj odluci, oni će nabavku moći da obave dan ranije, u petak, u periodu od 4.00 do 7.00 ujutru.

Mera potpune zabrane kretanja za vikend neće važiti za poljoprivrednike koji će moći da obavljaju radove na svojim imanjima. Odnosno, od srede posle podne, dozvole za kretanje u vreme policijskog časa mogu da se dobiju elektronski, i za njih mogu da apliciraju privrednici, poljoprivrednici i građani koji brinu o drugima.

Građani će svoje kućne ljubimce moći da izvedu svakog dana od 23.00 do 1.00 posle ponoći, a subotom i nedeljom od osam do 10 časova ujutru.

U petak 10. aprila počinje isplata penzija za mart, uvećana za 4.000 dinara jednokratne pomoći. Stariji od 65 godina penziju mogu da podignu na tri načina – da ovlaste nekog u koga imaju poverenja da penziju podigne sa tekućeg računa, zatim da daju poverljivoj osobi karticu i pin kod i podignu je na bankomatu ili da traže od banke da im se novac donese na kućnu adresu.

Poslednje vesti

Leave a Comment