OBELEŽEN DAN MUP-a I POLICIJE. SLUŽBENICI PU JAVNO PRED GRAĐANIMA POLOŽILI ZAKLETVU NA GRADSKOM TRGU

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Dana policije i slave na Gradskom trgu u Smederevu održan je tehničko-taktički zbor na kome su prikazana oprema i sredstva kojima raspolažu pripadnici PU Smederevo. Po prvi put organizovano je javno polaganje zakletve 27 službenika Policijske uprave Smederevo, nakon čega im se obratila načelnica PU Smederevo Vesela Milovanović.

“Sigurna sam da svi dobro znate da pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova podrazumeva veliku odgovornost i hrabrost, ali i potpunu posvećenost i istrajnost u radu. Ovaj trenutak me je vratio u 2003. godinu kada sam bila na njihovom mestu, u njihovoj ulozi i taj osećaj kao i želju za doprinosom i posvećenošću jačala sam svakoga dana do dana današnjeg kroz komunikaciju sa građanima, kako bih doprinosila osećaju veće sigurnosti. Veoma sam ponosna što su dvadeset sedmoro službenika položili zakletvu kao jedan, odlučni da policijski poziv koji su odabrali obavljaju časno, posvećeno i predano.

Oni su ti koji na sebe preuzimaju zadatak da se svaki građanin naše zemlje oseća bezbedno, da najmlađi članovi našeg društva imaju bezbrižno detinjstvo, da ulice budu sigurne, trgovi i parkovi mesta okupljanja a da vi svi znate da su oni tu za vas i da su u potpunosti spremni da odgovore na sve bezbednosne izazove, rizike i pretnje, da će stečeno znanje, tehnike i veštine upotrebiti u službi države i svog naroda, građana Podunavskog okruga. I kao takvi uverena sam da će doprineti poboljšanju rada Ministarstva unutrašnjih poslova, PU u Smederevu.

Moja poruka za njih je da se stalno trude, da se usavršavaju i usvajaju nova znanja i iskustva koje će im preneti starešine i kolege. Da im osnovne vrednosti budu one koje su neophodne za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, hrabrost, čast, poštenje, humanost i posvećenost. Da nikada ne zaborave ni vrednosti sa kojima su odrasli, a koje će u MUP-u učvrstiti i usmeriti ka pravim ciljevima, da im te vrednosti budu temelj budućeg rada i postupanja kao i vodilja kroz izazove i teškoće sa kojima će se suočavati, izjavila je pored ostalog načelnica PU Smederevo Vesela Milovanović.

“Kao gradonaćelnica imam čast i privilegiju da vam se obratim u ime svih naših sugrađana i da vam pre svega čestitam Dan policije kao i da s ponosom poželim dobrodošlicu novim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova. Ovaj dan ima poseban značaj jer nije samo prilika da se prisetimo vrednosti i uloge policije koji su odlučili da svoj život posvete očuvanju mira i bezbednosti našeg grada Smedereva i Srbije. Kao što znamo budućnost je nepredvidiva. Međutim najbolji način da predvidite vašu budućnost je da je sami stvorite. Danas vi postajete kreatori naše bezbedne budućnosti, vi ste ti koji će graditi i čuvati temelj naše sigurnosti i slobode. Nalazimo se u vremenu velikih izazova . Svet se menja brzinom koja preti da nadmaši našu sposobnost prilagođavanja.

Suočavamo se sa globalnim bezbednosnim pretnjama, društvenim nejednakostima i brojnim drugim problemima koji testiraju našu snagu i izdržljivost. U ovakvim trenucima više nego ikada, potrebno nam je jedinstvo-jedinstvo svih struktura društva i svih građana naše Srbije,” istakla je gradonačelnica Smedereva i nastavila: “Ova zakletva koju dana spolažete je svetinja. To je obećanje koje dajete ne samo sebi i svojim najbližima, već i svakom građaninu Smedereva i Srbije. Zakljunjete se na vernost Srbiji, na poštovanje zakona, na zaštitu svakog pojedinca bez obzira na sve razlike koje nas mogu deliti. To je veliki teret, ali i velika čast. Neka vam zakletva osvetljava put hrabrosti i integriteta, jer vi niste samo čuvari reda-vi ste bedem nade i ponosa naše Srbije. Živelo Smederevo, živela Srbije rekla je na kraju svog obraćanja pripadnicima PU Smederevo gradonačelnica Jasmina Vojinović.

Poslednje vesti