Ostalo 127 slobodnih mesta, najviše u TTPŠ Despot Đurađ i u Gimnaziji

Najveća borba za mesto u školskoj  klupi  ove godine bila je za smerove i obrazovne profile u Tehničkoj  i Ekonomsko trgovinskoj školi. U Tehničkoj školi na ukupno 354 mesta upisalo se 352 učenika, a nepopunjeno je sa dva mesta odeljenje Tehničar za reciklažu.

U Ekonomsko trgovinskoj školi 5 mesta sačekaće drugi krug upisa. Ima slobodnih mesta, 3 za trgovinskog,  a 2 za ugostiteljskog tehničara. Sva ostala odeljenja su puna u toj školi. Što se ostalih srednjih škola tiče najviše praznih stolica i nepopunjenih odeljenja  je u TTPŠ Despot Đurađ ukupno 74 za 5 planiranih odeljenja.

Za smer modni krojač upisalo se 11 od 23 planirana đaka. Manje interesovanja bilo je za poljoprivrednog i prehrambenog tehničara. Za prvi obrazovni profil koji ima  27 mesta upisalo se samo petoro svršenih osnovaca, koliko i za drugi koji ukupno broji 30  mesta. Samo jedna stolica prazna ostala je za odeljenje koje će obrazovati veterinarske tehničare u istoj školi. Polovina odeljenja je prazna i za tehničara zaštite životne sredine, tamo je ostalo 14 slobodnih mesta a upisalo se 16 osnovaca.

U Gimnaziji je ukupno 46 nepopunjenih mesta, najviše za društveno jezički smer. U toj školi planirana su 4 odeljenja sa ukupno 120 učenika za ovaj smer, a upisalo se 80 učenika, što znači da ima 40 slobodnih mesta. Veće interesovanje ove godine učenici su pokazali za prirodni smer zato što je u 3 odeljenja ostalo samo 6 slobodnih mesta. Učenici koji su ostali neupisani u prvom krugu, predaju listu želja za drugi krug, koji je 10. jula kada će biti objavljena slobodna mesta i konačan raspored učenika po školama i obrazovnim profilima. Đaci će se u drugom krugu upisivati 11. jula od 8 do 15 časova.

Ove godine su za prvi razred GImnazija i srednjih  stručnih škola u Smederevu, 1062 osnovca  mogla da biraju i konkurišu na ukupno 1100 mesta.

Poslednje vesti

Leave a Comment