“Pažljivkova smotra”, projekat Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i lokalne samouprave. Učestvuju predškolci i đaci prvog i drugog razreda osnovnih škola

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa lokalnim Savetima za bezbednost saobraćaja u narednom periodu planirala je da realizuje projekat pod nazivom “Pažjivkova smotra”. Jedna od 50 lokalnih samouprava u kojoj će biti realizovan projekat je i grad Smederevo. U tom cilju održan je i zajednički sastanak sa direktorima osnovnih škola i predškolske ustanove Naša radost.
Pažljivkova smotra je smotra dece predškolskog uzrasta i učenika nrvog i drugog razreda, na temu bezbednosti saobraćaja. Osnovni cilj realizacije smotre je razvoj i unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece, a posebno unapređenje znanja i stavova o bezbednom učešću dece u saobraćaju.
U projekat će biti uključeno svako dete, a u isto vreme i roditelji će biti podsticani, da provedu više vremena sa decom i pripreme ih za to takmičenje. na temu kako biti bezbedan u saobraćaju.

Prema metodologiji realizacije „Pažljivkove smotre“, deca će se nadmetati u četiri faze i to u školskoj, opštinskoj, regionalnoj i republičkoj smotri.

Poslednje vesti

Leave a Comment