PREDSTAVA “LAŽI ME” NA SVETSKI DAN POZORIŠTA

Svetski dan pozorišta, 27. mart, biće u Centru za kulturu Smederevo obeležen igranjem predstave „Laži me“ inspirisane crnohumornim poetsko-proznim zapisima o ljudskoj svakodnevici Saše Simonovića „O ljubavi, smrti i još nekim sitnicama“. Predstavu je prema tekstu Saše Simonovića i Željka Mijanovića režirao Dragoslav Dabić.


Reč je o komediji karaktera sa elementima groteske, a protagonisti ove jednočinke su Lepomir (Aleksandar Dunić) i Ružica (Sandra Bugarski), sredovečni bračni par. Muškarac je hipohondar koji sve više gubi korak sa ubrzanim društvenim promenama i savremenom stvarnošću koja sa sobom nosi neizvesnost i strah od budućnosti. Sa druge strane, žena je ličnost jakog karaktera, hrabra i preduzimljiva, spremna da se akcijom i rizikom bori protiv svakodnevne rutine i pesimizma koji joj ugrožava brak. Kada posustali supružnici, posle dvadeset pet godina, reše da otputuju u banju u kojoj su proveli medeni mesec, na scenu će isplivati laži – one svakodnevne, naivne, bele laži na koje se obično i ne osvrćemo; i one crne, teške, sudbonosne i „smrtonosne“ laži koje su pokidale tolike veze.
Zaglavljeni na seoskoj železničkoj stanici, čekajući voz koji nikako ne dolazi, supružnici sve više upadaju u lavirint sumnji, poluistina, insinuacija i intriga koje ih dovode na ivicu apsurda. Iz tog vrtloga u kome su se našli, jedini spas je ljubav – ona iskonska, prava i lekovita ljubav zbog koje se gaze moralni principi i zbog koje se, kada je to jedini izlaz, i laže..
Predstava počinje u 20 sati, biće izvedena u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo, a cena ulaznice je 400 dinara.

Poslednje vesti

Leave a Comment