PROJEKAT “UPRAVLJANJE IMOVINOM ZA BUDUĆE KORISNIKE” REALIZOVAĆE ZAJEDNO SMEDEREVO, ŽABARI I MALO CRNIĆE

U gradskoj upravi   potpisan je sporazum o saradnji  grada Smedereva  i opština Žabari i Malo Crniće na realizaciji projekta „Upravlјanje imovinom za buduće korisnike“.  Projekat, čija je vrednost 174.500 evra, najvećim delom biće finansiran sredstvima koje je obezbedila Evropska unija, koja  donira 152.984,15 evra, dok  pomenute  lokalne samouprave treba da  pomognu   iz sopstvenih budžetskih sredstava u iznosu  21.515,85 evra.


Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović : Ovo je drugi projekat u kome mi kao veći grad u Podunavskom i Braničevskom okrugu potpisujemo ovakve sporazume i projekte, gde je Smederevo vodeće u rešavanju mnogih problema. Vrlo je bitno da se sva imovina popiše i proceni. Grant je oko 170 hiljada evra, od čega je dvadeset jedna hiljada za projektantski tim, a ostali deo sredstava, negde oko 150 hiljada se raspoređuje gradu i ovim dvema opštinama.

Ovaj program sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, a rok za realizaciju projekta je 15 meseci. Svrha je sprovođenje Zakona o javnoj svojini, jer tokom realizacije projekta treba da se obavi popis i evidentira javna imovina. To  podrazumeva i da se unaprede baze podataka za vođenje evidencije nepokretnosti, finansiranjem geodetskih snimanja nadzemnih i podzemnih objekata i mreža, kao i da se izradi tehnička dokumentacija, katastarske i topografske mape i izračunaju vrednosti nepokretnosti.

Poslednje vesti

Leave a Comment