“PROVALJEN” TEST IZ MATEMATIKE. ĐACI DOLAZE PONOVO U ČETVRTAK NA TESTIRANJE

Polaganje  testa iz matematike u okviru završnog ispita koje je bilo zakazano za danas u 9 časova odloženo je za četvrtak, 20. jun . Kako je Ministar prosvete Mladen Šarčević potvrdio za TV Prva,  test  je “provaljen” i  rekao da se to dogodilo u “nekoj školi”.

Mali maturanti tako su neočekivano dobili pauzu u polaganju, a sa testiranjem će nastaviti u sredu, kada polažu kombinovani test, dok u četvrtak rešavaju test iz matematike.

Sve ostale aktivnosti u vezi sa upisom učenika u srednje škole nastavljaju se po utvrđenom Kalendaru.  Ministar prosvete Mladen Šarčević,  potvrdio je za TV Prva da je test “provaljen” i da se to dogodilo u “nekoj školi”.On je izjavio da su Zavod za unapređivanje kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali je zatajilo negde na terenu. Takođe je ministar dodao i da se istražuje  koja od školskih uprava je otvorila rezervni test,  koji se otvara, kako je objasnio,  samo u slučajevima da je detetu potreban novi,  jer je dosta pogrešilo. Zbog toga je u celu proceduru u vezi sa  testovima iz matematike uključena policija.

Poslednje vesti

Leave a Comment