RFZO OTVORIO KONTAKT CENTAR

KONTAKT CENTAR  RFZO ZA OSIGURANIKE

Republički fond za zdravstveno osiguranje, omogućio je  građanima da na jednostavan i lak način dobiju sve neophodne informacije u vezi sa ostvarivanjem  svojih prava iz oblasti obaveznoig zdravstvenog osiguranja. Na ovaj način osiguranici mogu da se informišu o overi zdravstvenih kartica, listama čekanja, zdravstvenom i putnom osiguranju, kao i na koji način mogu da ostvare lečenje u inostranstvu. Značaj kontakt centra je višestruk, u njemu svakog dana radi 40 operatera koji su na raspolaganju osiguranicima istog trenutka. Ukoliko osiguranik ne može da dobije odogovor na svoje pitanje, od osiguranika se uzima broj telefona ili mail na koji će stići odgovor najkasnije u roku od 24 časa.

Pozivanjem na broj 0700/333-443, građani će po ceni lokalnog poziva dobiti sve potrebne informacije, kao i na broj 011/735-0-900 koji je namenjen pozivanju kontakt centra iz mobilne mreže i iz inostranstva. Otvorena je i posebna info linija za lečenje u inostranstvu. Pozivanjem na broj

011/2053-683 osiguranici će dobiti sve informacije koje se pre svega odnose na način podnošenja zahteva  za lečenje u inostranstvu, kao i na potrebnu dokumentaciju koju je potrebno dostaviti uz zahtev.

Svi operateri na raspolaganju su osiguranicima svakog radnog dana od 7.30 do 15.30, dok su telefonski brojevi kontakt centra istaknuti na vidnom mestu u filijali i u ispostavama. Svi zaposleni u Filijali Podunavskog okruga stoje i dalje na raspolaganju korisnicima za sva pitanja kao i za tehničku podršku.

ELEKTRONSKI RECEPTI

To praktično znači da će osguranici sa svojom overenom karticom zdravstvenog osiguranja odlaziti kod izabranog lekara, gde će im biti prepisana odgovarajuća terapija. Nakon toga osiguranici će odmah moći da odu u neku od apoteka sa kojom  RFZO im apotpisan ugovor i na licu mesta , samo sa overenom karticom zdravstvenog osiguranja podignu propisanu terapiju.

Poslednje vesti

Leave a Comment