RUSKI VOJNI STRUČNJACI DEZINFIKOVALI DOM ZA STARE, BOLNICU I DOM ZDRAVLJA U SMEDEREVU

Ruski vojni stručnjaci koji su nedavno stigli u Srbiju radi pružanja pomoći u borbi protiv koronavirusa, posle obilaska nekoliko gradova u Srbiji, gde su se pojavila najveća žarišta virusa, tokom prethodnog vikenda boravili su i u Smederevu. Lekarski timovi zajedno sa jedinicom ABHO i tehnikom posebne namene kao i autocisternama izvršili su dezinfekciju spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora u Domu za smeštaj starih lica, zatim u Opštoj bolnici “Sveti Luka” i u Domu zdravlja u Smederevu. Ruske stručnjake je dočekala i sa njima razgovarala gradonačelnica i komandant štaba za vanredne situacije Grada Smedereva, infektolog dr Jasna Avramović.

Prema današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac izolovano je i potvrđeno ukupno 149 slučajeva obolelih od korona virusa na teritoriji Podunavskog okruga. Najveći broj zaraženih 96, dva više nego u jučerašnjem izveštaju i dalje ima Smederevo, dok je u Domu za stare, najvećem žarištu virusa Covid 19 epidemiološka situacija pod kontrolom i broj obolelih nije promenjen u odnosu na jučerašnji dan. Nad tom ustanovom prema rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje Požarevac dr Ane Jovanović i dalje traje nadzor stručnih službi.

S obzirom na to da je ukupno uzeto 915 uzoraka iz Podunavskog i Braničevskog okruga, od čega se za još 150 čekaju nalazi, ostavlja se mogućnost povećanja broja zaraženih. U Velikoj Plani je i dalje petoro obolelih. U Smederevskoj Palanci potvrđeno je 48 obolelih osoba, a žarište je u tamošnjoj Opštoj bolnici “Stefan Visoki”. Svi pozitivni iz te ustanove premešteni su u Covid bolnice ili u privremene bolnice i epidemiološka situacija je pod kontrolom.

Poslednje vesti

Leave a Comment