Smederevo dobilo sadnice drveća nabavljenih u akciji DDOR osiguranja “Za šumu u tvom kraju”

Treći grad u kojem su zasađene sadnice stabala nabavljenih u akciji DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“, najavljene i započete povodom prošlogodišnjeg Beogradskog sajma automobila je Smederevo. Treće sađenje organizovano je u saradnji sa Gradom Smederevom i jedno stablo crvenolisnog javora su simbolično zasadili zajedno gradonačelnik Smedereva Jovan Beč i direktor Filijale Smederevo DDOR-a Dragan Višekruna. Ovim je poboljšana životna sredina u tri od deset gradova odabranih na osnovu nekoliko hiljada glasova pristiglih iz više od 188 gradova Srbije. Pored Smedereva, Zrenjanina i Novog Sada, urbano pošumljavanje će se realizovati i u Beogradu, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Užicu, Novom Pazaru i Tutinu u toku februara i marta 2023. godine. Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe čiji je član, kompanija je u ovoj godini akciju produžila na svih dvanaest meseci i time planira da kroz EKO-polise prikupi još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

Zahvalivši se kompaniji DDOR osiguranje, radnicima Filijale Smederevo i njenom direktoru, gradonačelnik Grada Smedereva, Jovan Beč je rekao: „Danas smo zvanično posadili jednu od dvadesetak sadnica crvenolisnog javora i raduje nas činjenica da je Smederevo treći grad u kom se sprovodi sadnja sadnica stabala nabavljenih u akciji DDOR osiguranja. Naš Grad, svake godine izdvaja značajna sredstva za očuvanje i unapređenje zelenila na javnim površinama, a akcije poput ove koju sprovodi kompanija DDOR je značajna i veoma korisna. Paralelno sa ovom akcijom, Grad Smederevo će konkurisati za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekta pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godini. Pored toga, veliko je zadovoljstvo istaći da ove godine nadamo se, krenućemo sa realizacijom projekta transfer stanice, uz značajnu podršku Ministarstva zaštite životne sredine,“ i dodao: „Još jednom ponavljam Grad Smederevo je vrlo zahvalan kompaniji DDOR na ovoj akciji. A mi ćemo svakako nastaviti da radimo na ozelenjavanju javnih površina, kako bismo našim sugrađanima obezbedili lepšu sredinu i čistiji vazduh.“

Ovim povodom, direktor Filijale Smederevo DDOR osiguranja, Dragan Višekruna je izjavio: „Smederevo dobija nova stabla u ulici Vuka Karadžića, a naši sugrađani lepšu okolinu i čistiji vazduh. Drago mi je što su baš u naš grad, među prvima, stigla mlada stabla nabavljena iz akcije „Za šumu u tvom kraju“ i što DDOR-a pomaže da se očuva i unapredi životna sredina. Naša kompanija je sastavni deo života našeg grada, njegovih stanovnika, porodica i kompanija i ovo je potvrda da poverenje koje nam svi oni godinama ukazuju opravdavamo kako u pružanju visokog kvaliteta usluga u osiguranju, tako i u iskrenoj pažnji prema našoj zajednici. Nastavljamo da realizujemo svoju strategiju, koju podržava i Unipol grupa kojoj pripadamo, očuvanja i unapređenja životne sredine u kojoj poslujemo, kao i da radimo na podizanju svesti o bitnim temama koje se tiču ekologije. Akcija „Za šumu u tvom kraju“ upravo ukazuje na to da svako svojim aktivnostima može da učini naizgled mali doprinos čiji skup pravi razliku i daje značajan doprinos ukupnom razvoju društva. Zahvaljujem se na podršci Gradu Smederevu i čelnicima i siguran sam da ćemo i ubuduće činiti naš grad zdravijim za život i rad“.

Pre Smedereva, u decembru 2022. godine, u Novom Sadu je zasađeno 50 stabala u Parku pored Železničke stanice i u Zrenjaninu u februaru 2023. 78 stabala u Karađorđevom parku. Kao što je najavljeno, projekat „Za šumu u tvom kraju“ započeo je svoj novi ciklus u 2023. godini i podrazumeva, pored završetka akcije započete u 2022. godini i odvajanje sredstava od svake ugovorene DDOR eko-polise za sadnju stabala u narednoj godini. Ugovaranjem eko-kasko ili eko-Moja kućica osiguranja, kao i godišnjeg eko-Paketa putnog osiguranja, klijenti će direktno doprineti tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije.

Poslednje vesti