SMEDEREVO DOMAĆIN FINALNOG RUKOMETNOG TURNIRA KUPA SRBIJE ZA ŽENE I MUŠKARCE

Smederevo  će  16. i 17. februara i 22. i 23. marta biti domaćin finalnog turnira  Kupa Srbije u rukometu za žene i muškarce. Tim povodom  u Smederevu je  potpisan ugovor između Grada Smedereva, Rukometnog saveza Srbije i Rukometnog kluba Smederevo.

“Smederevo dugi niz  godina ima potencijale za sportski turizam. Organizacija Kupa  Srbije je na neki način i vid sportskog turizma. Naš grad ima iskustva sa ovakvim stvarima. Znamo kako je to izgledalo kada smo prošle godine imale više hiljada gostiju i učesnika na velikom međunarodnom turniru koji je organizovao Nenad Martić.  Mi želimo da se jednog dana u našem gradu igraju međunarodne i kvalifikacione utakmice naše reprezentacije. Imamo kapacitete za tako nešto i to moramo da iskoristimo”, istakla je gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović.

“ Mi smo u saradnji sa lokalnim klubom i uz veliku pomoć gradonačelnice došli do toga da se finalni turniri Kupa Srbije igraju u vašem gradu”, rekao je   v.d.  generalnog sekretara RSS Mazlam Džemailoski. “Ne znate koliko treba truda i ulaganja da se dođe do ovoga. Organizovati finale Kupa u obe konkurencije u jednom gradu je hrabar potez. Mislim da ćete na ovaj način podići, ne samo lokalnu infrastrukturu, nego učiniti da se ono što je dobro lepo eksponira, a da ono što može da bude još bolje, sa vašim trudom i zalaganjem uz našu pomoć, podignemo na viši nivo. Ovo je samo jedna od stepenica koje grad kvalifikuju da jednog dana organizujete i utakmice našeg nacionalnog tima.”

Nenad Martić se zahvalio svima  na razumevanju, a posebno gradu Smederevu  za podršku  koju pokazuje  kada su rukomet i organizacija ovakvih manifestacija u pitanju.

“Zahvaljujem se Rukometnom savez Srbije koji nam je ponovo ukazao poverenje, a to je dokaz da smo sposobni da organizujemo jedno ovako važno takmičenje. Mislim da smo dosada uradili neke stvari vrlo kvalitetno i nema razlog da to ne ponovimo na finalnim turnirima Kupa Srbije.”

Grad je za oba finalna turnira obezbedio 1.200.000 dinara.

RELATED TOPICS

 

Poslednje vesti

Leave a Comment