SMEDEREVSKE DEVOJKE NASTUPALE NA DRŽAVNOJ KINESKOJ TELEVIZIJI

Smederevski Gradski ženski hor “Kir Stefan Srbin” u Pekingu, prestonici Narodne Republike Kine nastupio  je u dvadesetominutnom programu u najgledanijem  tv šou u Kini,  na kanalu CCTV4 “Global Variety Show” studio koji će biti emitovan i u celom svetu, a moći će da se gleda i u Srbiji. Sa horom je nastupila u jednoj od numera i jedna od najpopularnijih pevačica u Kini. 

Nakon uspešnih nastupa u gradovima u Kini, hor je dobio poziv da učestvuje na državnoj  televiziji CCTV4 čime mu je ukazano ogromno priznanje za sve nastupe koje je održao za proteklih 25 dana boravka u toj prijateljskoj dalekoj zemlji. Na ovom putovanju hor je uspostavio mnoge kontakte sa najvišim rukovodstvom gradova koji su prisustvovali na svim koncertima. Takođe, uspostavljena je saradnja sa ustanovama u kulturi, školama, sportu, naučnim institucijama i na ponos roditelja dece, škola, građana Smedereva i Republike Srbije, hor je bio izuzetan predstavnik našeg naroda  u Narodnoj Republici Kini.

Po povratku u Srbiju hor će realizovati ostvarene kontakte i planove, uz audiciju za sve nove članice hora koje će moći da putuju na narednu turneju u julu ove godine. U naredna dva dana sa dimaćinima,  smederevske devojke obići će Veliki kineski zid, Letnju palatu, Zabranjeni grad kao i druge istorijsko-kulturne znamenitosti  Pekinga.

Poslednje vesti

Leave a Comment