SMEDEREVSKI OSMACI:OVE GODINE BEZ MAKSIMALNOG BROJA BODOVA NA TESTU IZ MATEMATIKE

Testiranje u okviru male mature pokazalo je stečeno znanje učenika tokom osnovnoškolskog obrazovanja. Zbog specifičnih uslova i do sada neprimenjenih usled epidemije korona virusa, učenici su pratili nastavu putem TV programa i portala. Iz svega toga pokazani su rezultati, koji  nisu na nivou prošlogodišnjih. no, bilo kako bilo, samo jedan učenik imao je maksimalan broj poena na testu iz srpskog jezika, troje na kombinovanom, dok na testu iz matematike ni jedan đak nije ostvario 20 poena.

Učenici koji su ostvarili maksimalan broj poena na kombinovanom testu su iz Osnovnih škola Branislav Nušić, Dimitrije Davidović i Dositej Obradović. Đak koji je pokazao najbolje znanje na testu iz srpskog jezika i jedini koji je imao maksimalan broj poena je osnovac iz Dositej Obradović  škole. Od 1073  đaka  ovogodišnje generacije osmaka, jedan učenik   nije ostvario ni jedan bod na proveri iz srpskog jezika. Više od 50 poena imalo je 937 učenika, a ispod tog praga 138 osmaka. Članovi  Okružne  komisije pozitivno su rešili  32 žalbe koje su upućene  na ocenjivanje testa iz srpskog jezika.  Tokom drugog dana za test iz matematike usvojeno je 5 žalbi  a trećeg dana za kombinovani test  potvrđen je jedan prigovor. U 19 osnovnih škola testove u okviru male mature polagalo je 1073 buduća srednjoškolca. Njih 17  nije steklo uslov za završni test, oni će u avgustu polagati određene predmete, dok je 4 učenika izostalo sa testiranja.

Svršeni osnovci u sredu i četvrtak popunjavaju liste želja u matičnim osnovnim školama. Raspored učenika biće  vidljiv  7. jula nakon čega sledi upis u Gimnazije i srednje stručne škole 8. i 9. jula. Drugi upisni krug za kandidate koji nisu upisani u prvom krugu, počinje 8. jula kada se predaje lista želja.

Poslednje vesti

Leave a Comment