U KOVID BOLNICI 156 PACIJENATA, DNEVNO SE REGISTRUJE OKO 60 NOVOINFICIRANIH

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Smederevo se i dalje  obavi oko 180 pregleda i registruje se oko 60 novoinficiranih  na dnevnom nivou. Trend je da se cele porodice inficiraju korona virusom i to uglavnom radno aktivno stanovništvo, izjavila je direktorka Doma zdravlja dr Olgica Obradović.

Nakon zastoja tokom minulog vikenda, vakcinacija u Centru za kulturu jutros je nastavljena. Do sada je vakcinisano 28.800 građana, od toga je prvu vakcinu primilo oko 15.000, a drugu dozu, odnosno revakcinisano oko 13.000 građana.  Na zalihama ima manjih količina “Sinofarm” i “Sputnjik ve” vakcine, dok se američko cepivo “Fajzer” očekuje u sredu. 

Povećan je i broj bolesnika u Kovid bolnici u Smederevu, gde je trenutno smešteno 156 pacijenata sa dokazanom kovid infekcijom. U nedelju je primljeno 12 pacijenata, a otpuštena 4, što pokazuje tendenciju pritiska na mesta na bolničkom lečenju.  Pacijenti su uglavnom od 45  godina i stariji, srednje teške do teške kliničke slike. Jedan bolesnik je na respiratoru, intubiran dok je šestoro na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Poslednje vesti

Leave a Comment