U PODUNAVSKOM OKRUGU U JANUARU I FEBRUARU BILO UKUPNO 112 POŽARA

Članovi Vatrogasno spasilačkog bataljona Smederevo od početka godine do danas intervenisali su 97 puta, pri čemu je požar gašen u 76 slučajeva. Izazivači požara su uglavnom bila ložišta, odnosno dimnjaci, zatim neispravna elektro instalacija, ali i razne vrste punjača i produžnih kablova.  

U istom periodu u Smederevskoj Palanci zabeležena su 23 požara, dok su vatrogasci  u Velikoj Plani 13 puta intervenisali  zbog izbijanja požara.

Osim materijalne štete, na sreću nije bilo stradalih lica na teritoriji Podunavskog upravnog okruga.

IZ Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije apeluju na građane da je zabranjeno loženje vatre i spaljivanje suve vegetacije, korova, stnih useva, niskog rastinja, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru, odnosi se i na dvorišta. Za ovaj prekršaj Zakonom je predviđena novčana kazna u iznosu od 10.000 dinara  za fizička lica, a za pravna lica novčana kazna u iznosu od 300.000 do milion dinara. Pored prekršajne odgovornosti, lica koja su na ovaj način izazvala požar  dužna su da vatrogasno spasilačkoj  jedinici nadoknade troškove intervencije.

Poslednje vesti