U PONEDELJAK 19. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

Na dnevnom redu je 21 tačka, a dominiraju predlozi odluka od značaja za funkcionisanje grada.

Odbornici će raspravljati o predlozima odluka o izmenama i dopunama Statuta grada,  o mreži javnih osnovnih škola, lokalnim komunalnim taksama i naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji grada. Takođe biće razmatrani predlozi odluka o delatnosti zoohigijene i uslovima držanja,  postupanja i zaštite domaćih životinja, zatim o izmenama odluke o merama za zaštitu stanovništva od buke , dimničarskim uslugama i poveravanju poslova održavanja zgrada Javnom preduzeću “Gradsko stambeno” radi zaštite javnog interesa.

Na dnevnom redu su i predlozi odluka o utvrđivanju urbanističkih zona obaveznog investicionog održavanja i unaprađenja svojstva zgrade i zona obaveznog održavanja spoljnog izgleda zgrade, zatim predlozi odluka o pravima socijalne zaštite i izmenama odluke o ostvarivanju finansijske pomoći trudnicama i porodiljama grada Smedereva.

Odbornici treba da se izjasne i o uslovima i načinu obavljanja poslova komunalno-policijskog nadzora i kontrole parkiranja, predlogu izmena odluke o raspolaganju stvarima u javnoj svojini i pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu grada.

Skupština će takođe razmatrati predloge za davanje saglasnosti na planove rada i finansijske planove Centra za socijalni rad, Doma zdravlja i Apoteke Smederevo, a  isto tako i Crvenog krsta Smederevo za 2019. godinu.

Poslednje vesti

Leave a Comment