U Smederevu će se urediti i modernizovati 3 putna prelaza


Na zvaničnom sajtu grada Smedereva objavljeno je da je Smederevo u saradnji sa preduzećem ”Infrastruktura Železnice Srbije” obezbedilo da se u narednom periodu urede i modernizuju tri putna prelaza preko železničke pruge, čije će radove finansirati ”Infrastruktura Železnice Srbije”.

Reč je o savremenoj horizontalnoj i vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji, koja se – prema rečima nadležnih iz ”Infrastrukture Železnice Srbije” – do sada pokazala kao vrlo efikasan način obezbeđenja putnih prelaza i povećanja bezbednosti, kako drumskog tako i železničkog saobraćaja.

Signalizacija podrazumeva set fluorescentnih vertikalnih saobraćajnih znakova koji će biti postavljeni na saobraćajnicama obostrano ispred putnih prelaza, kao i postavljanje vibro traka na kolovozu, koje služe za usporavanje drumskog saobraćaja u blizini putnih prelaza. Uređenjem i osavremenjavanjem nekih od najkritičnijih i najprometnijih putnih prelaza na teritoriji grada – čije će lokacije biti utvrđene u saradnji sa stručnim službama ”Infrastrukture Železnice Srbije” – bezbednost odvijanja drumskog saobraćaja preko ovih prelaza, ali i bezbednost železničkog saobraćaja podići će se na znatno viši nivo.

Poslednje vesti

Leave a Comment