U SMEDEREVU DO SADA 6 OSOBA OBOLELO OD KORONA VIRUSA, U SMEDEREVSKOJ PALANCI 7, A U VELIKOJ PLANI 1 OSOBA

U Podunavskom upravnom okrugu trenutno je pod zdravstvenim nadzorom ukupno 1034 osobe izjavila je za portal SDPLUS direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac dr Ana Jovanović.

“Od ovog broja, ukupno za Braničevski i Podunavski okrug, zaključno sa nedeljom, odnosno ponedeljkom 6. april, uzorkovano je 179 osoba. Od ovog broja pozitivnih osoba na virus korona u Podunavskom okrugu je 14, od čega je u opštini Smederevska Palanka 7 pozitivnih osoba, u Smederevu 6 i u opštini Velika Plana je 1 osoba pozitivna na virus. U Smederevu, poslednja pozitivna osoba je muškog pola, hospitalizovana je i nalazi se u bolnici. Što se ostalih obolelih tiče, dve osobe su u kućnoj izolaciji pod zdravstvenim nadzorom, a ostali su hospitalizovani u Beogradu. U Smederevskoj Palanci ima jedna nova pozitivna osoba, ženskog pola i nalazi se u kućnoj izolaciji.

Novina je da će ove nedelje krenuti testiranje, odnosno uzorke će uzimati i domovi zdravlja. Sve osobe koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom, svakodnevno se javljaju Zavodu za javno zdravlje, uzimaju se podaci i prati se njihovo zdravstveno stanje, a proširene epidemiološke indikacije prema novom algoritmu od petka koji je dao Institut Batut. I dalje je na snazi preporuka da se građani radi svoje lične i bezbednosti svojih najbližih pridržavaju svih izrečenih mera koje se odnose na mere kućne izolacije.”, upozorila je direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac dr Ana Jovanović.

Poslednje vesti

Leave a Comment