Ú Smederevu imunizacijom protiv korone obuhvaćeno 27.100 ljudi. U Kovid bolnici leži 126 bolesnika, a u ambulanti se obavi po 180 pregleda dnevno

Tendencija porasta broja novozaraženih prisutna je i u Smederevu, gde se nakon 180 i više pregleda u Kovid ambulanti, registruje i potvrdi od 50 do 55 novoinficiranih na dnevnom nivou. Povećanje broja ležećih bolesnika je i na odeljenjima Kovid bolnice, gde je trenutno smešteno 126 pacijenata. Za sada ni jedan od hospitalizovanih se ne nalazi na respiratoru, ali se, kako nam je potvrdio direktor dr Nenad Đorđević, povećao broj bolesnika koji koristi kiseoničku potporu.

Do 15. marta vakcinu protiv korona virusa u Smederevu je primilo 27.100 građana, od kojih reakcinu 17.000, a prvu dozu 10.300 ljudi. Danas i sutra zdravstveni radnici koji obavljaju imunizaciju, revakcinišu i 135 naših sugrađana u njihovim domovima, jer zbog svog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti da dođu u Centar za kulturu. Vakcinacija se i dalje obavlja zakazivanjem preko portala e Uprava ili pozivom kol centra.

Poslednje vesti

Leave a Comment