U SMEDEREVU OBAVLJENA 274 PREGLEDA TOKOM AKCIJE BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA

Oko 20.000 građana širom Srbije u nedelju je posetilo zdravstvene ustanove u kojima su organizovani preventivni pregledi.Šesnaestog dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, ponovo je zabeležen izuzetno visok odziv i veliko interesovanje građana, jer je  preglede je obavilo 19.545 građana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Građani su u nedelju 3. Novembra  od 8 do 16 časova, u više od 215 zdravstvenih ustanova bili u prilici da, bez zdravstvene kartice i bez zakazivanja, obave oftalmološki i neurološki pregled, kao i mamografski i kardiološki pregled. U Opštoj bolnici Sveti Luka u Smederevu, oftalmološki  pregled obavilo je 68 oro građana, a neurološki 62. Takođe EKG pregled iskoristila su  52 građana, krvni pritisak izmerilo je njih 53 oje, a 39, sugrađana  proverilo nivo šećera u krvi. Ministarstvo zdravlja i ovoga puta je zahvalilo svim zdravstvenim radnicima na uloženom trudu i posvećenosti, a građanima na podršci i strpljenju.

Veliko interesovanje građana za ovu akciju Ministarstva zdravlja u okviru koje je do sada,  pregledano blizu 350.000 građana, najbolja je potvrda unapređenja javne svesti o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja, navedeno je u saopštenju.

Poslednje vesti

Leave a Comment