U ŽELEZARI 10 RADNIKA POZITIVNO NA KORONU. U SMEDEREVU OD POČETKA EPIDEMIJE DO SADA 211 ZARAŽENO VIRUSOM KOVID 19

Najnoviji izveštaj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu potvrdio je da je u Smederevu 11 novoobolelih od virusa korona. Tako su  od početka epidemije  do sada potvrđena ukupno 211 slučaja na virus korona.  Najveće povećanje broja obolelih je u Železari, gde je 10 radnika zaraženo virusom i u Euro banci, gde je  troje zaposlenih pozitivno na virus. U nekadašnjim žarištima, turskoj  fabrici  Kajzen, gde je do sada obolelo 30 radnika, zatim  hladnjači Luka fud u Umčarima, sa 21 zaraženim i u firmi Rosa katene u kojoj je obolelo petoro zaposlenih , a u Metehu i u PKC po jedan zaposleni,  nije došlo do povećanja broja obolelih. U zavisnosti od kliničke slike, svi oboleli su upućeni u različite kovid bolnice.

Kada je reč o epidemiološkoj situaciji u Velikoj Plani, tamo je 47 zaraženih, a u Smederevskoj Palanci 73, gde je nvovoboleli jedan zdravstveni radnik koji se nalazi na lečenju u kovid bolnici.

 U Braničevskom okrugu, u Požarevcu  do sada je zabeleženo 126  pozitivnih slučaja.  U Velikom Gradištu i u Petrovcu na Mlavi zaražene su po 4 osobe, u Golupcu i u Žagubici po 1 osoba  inficirana je  korona virusom, a  u Žabarima dve. Ni jedan stanovnik Braničevskog okruga nije trenutno na lečenju. 

Poslednje vesti

Leave a Comment