UBEDLJIVA POBEDA ALEKSANDRA VUČIĆA U PRVOM KRUGU

Republička izborna komisija saopštila je da je na osnovu 90,34 odsto obrađenih biračkih mesta lista „Zajedno možemo sve Aleksandar Vučić“ osvojila 43,57 odsto glasova, dok je na predsedničkim izborima, na osnovu 90,71 odsto obrađenih biračkih mesta, Aleksandar Vučić odneo pobedu u prvom krugu sa 59,55 odsto osvojenih glasova.

Građani Srbije u nedelju su glasali za predsednika Republike, narodne poslanike, kao i za lokalne skupštine u Beogradu, Boru i još 12 opština. Prema poslednjim podacima RIK-a, izlaznost je bila 58,46 odsto.

  ALEKSANDRU VUČIĆU POVERENJE DALO 62 ODSTO SMEDEREVSKIH GLASAČA

Predsednik gradske izborne komisije Ivan Mihailović  potvrdio  je  da je prema  prvim nezvaničnim rezultatima izlaznost u Smededrevu bila je 54,5 odsto.

Za Aleksandra Vučića glasalo je 62 odsto izašlih birača , Zdravko Ponoš dobio je 13 odsto, Miloš Jovanović 6.5 odsto, Milica Đurđević Stamenkovski 6 procenata, a Boško Obradović 5 procenata.

Na parlamentarnim izborima SNS dobila je 46 odsto glasova , SPS 13, Ujedinejni za Srbiju 10 odsto , Pokret Nada 6, Zavetnici 5, Dveri 4.5, Koalicija Moramom 3 odsto, suverenisti I SRS dobili su samo 2 odsto glasova.

 Detaljnije rezultate  Gradska izborna komisija grada Smedereva saopštiće u popodnevnim i večernjim satima.

Poslednje vesti