Uspešno organizovan 5. Šalinački kup za jedriličare početnike

Jedriličarski klub Smederevo, uz podršku lokalne samouprave, organizovao je minulog vikenda na Šalinačkom jezeru regatu u klasi Optimist za jedriličare/početnike (7+).

Osim mališana iz Jedriličarskog kluba Smederevo, na regatnom polju su bila i deca iz Jedriličarskog kluba Panonija iz Bele Crkve, uz roditelje i posmatrače, koji su svojski navijali za svoje pulene.

Pobednica ovog takmičenja je Tara Marković iz Jedriličarskog kluba Panonija iz Bele crkve, kojoj je pripao i pehar kao sveukupnoj pobednici. Srebrnu medalju je osvojila Lena Tasković iz Jedriličarskog kluba Smederevo, a bronzu je dobio Viktor Kovačević iz belocrkvanskog kluba.

Kod apsolutnih početnika najuspešniji je bio osmogodišnji Vukašin Čemerlić iz Jedriličarskog kluba Panonija, drugi je devetogodišnji Boris Stevanović iz Jedriličarskog kluba Smederevo, dok je bronzanu medalju osvojio Ivan Stevanović takođe iz smederevskog kluba.

 “Regata je opravdala očekivanja, sudeći prema utiscima gostiju, uz vremenske uslove koji se samo mogu poželeti (sunce i vetar). Takmičenje je zamišljeno kao završnica letnjih škola jedrenja i prva međuklupska trka na kraju letnje sezone za mališane iz čitave Srbije, pod nazivom Šalinački kup. Ove godine, regata je organizovana peti put na lokaciji Šalinačkog jezera, dakle imali smo mali jubilej”, rekao je predsednik kluba-domaćina željko Vučković, zahvalivši se svim učesnicima na dolasku, koji je ujedno nagradio najbolje plasirane mališane.

Ovo takmičenje je specifično po tome što se žrebom određuju učesnici za takmičenje u dva broda – “match race”, uz direktne eliminacije, u dve kategorije najmlađih jedriličara, – apsolutne početnike koji su ove godine počeli da jedre i starije “kolege”.

Poslednje vesti