Vakcinacija od petka u Dvorani Smederevo. I dalje veliki broj pregleda u Kovid ambulanti i više od 50 zaraženih na dnevnom nivou

Imunizacijom protiv infekcije korona virusom u Smederevu je do sada obuhvaćeno 37.300 građana, dok je prvu dozu vakcine primilo 14.600 ljudi. I dalje se obavlja revakcinacija u prepodnevnim satima, dok su u ponudi za prvu dozu Fajzer i Astra zeneka cepiva, koje se daju nakon zakazivanja preko portala E uprava. Vakcinacija će u Centru za kulturu, prema tvrdnji direktorke Doma zdravlja dr Olgice Obradović, trajati do petka, kada će se punktovi preseliti u Dvoranu Smederevo. Razlog za preseljenje je povratak redovnim aktivnostima Centra za kulturu. Prema planu, od naredne nedelje će zdravstvei radnici Doma zdravlja ponovo posetiti sela u kojima su žitelji dobili prvu dozu vakcine, kako bi bili revakcinisani.

Što se Kovid ambulante tiče, tamo su i dalje velike gužve. Najveći broj pregleda bio je prošlog ponedeljka 230, ali je taj trend nastavljen sa oko 200 pregleda dnevno. Kada je reč o novim slučajevima zaražavanja korona virusom, dnevno se registruje više od pedesetoro inficiranih. Primećeno je takođe da se zaražavaju mlađi ljudi, počev od onih koji su rođeni osamdesetih godina i stariji.

U Kovd bolnici u Smederevu trenutno leži 181 pacijent. U utorak je zabeleženo 12 prijema novih bolesnika i 21 otpust, što je tendencija daljeg opadanja broja obolelih od infekcije korona virusom.

Poslednje vesti

Leave a Comment