VESLAČICE I VESLAČI IZ ČURUGA U SMEDEREVO DONELI JEDNU ZLATNU I DVE SREBRNE MEDALJE

Veslači i veslačice Smedereva osvojili su tri medalje na drugom kolu Omladinske lige održanom na Tisi kod Čuruga. U konkurenciji 230 veslača, najbolji rezultat ostvarila je pionirka Jovana Vučić osvajanjem zlata u skifu. Kadetkinje Milka Zdjelar i Milica Mladenović bile su druge u dublu kao i pionirski četverac bez kormilara u sastavu Dimitrije Otašević, Dimitrije Vuković, Ivan Ivanović i Marko Milićević. Trener Uroš Dimitrijević zadovoljan je nastupom svojih učenika i najavljuje Otvoreno prvenstvo Vojvodine  na Paliću na kome će se odlučivati koje posade će na izbornu regatu za sastav reprezentacije za nastup na Balkanskom prvenstvu. 

– Na trci u Čurugu zapažen rezultat je ostvarila Jovana Vučić u skifu za pionirke, osvajanjem zlatne medalje. Pored nje, zanimljiva trka je bila u ženskom kadetskom dublu, gde su naše veslačice  Milica Mladenović i Milka Zdjelar osvojile drugo mesto. Ostali učesnici su odveslali skroz korektno  i bili su na visini svog zadatka. Na sledećoj  trci,  18. i 19. jula na Paliću, očekuje nas veliki izazov za žensko veslanje gde ćemo konačno odluciti koje će posade ići na izbornu za Balkansko prvenstvo – smatra Dimitrijević.

Treće kolo Omladinske lige održaće se sredinom avgusta u Zrenjaninu, a Balkansko  29. i 30. avgusta u Strugi u severnoj Makedoniji.

Poslednje vesti

Leave a Comment